externe

Furie la Moscova. Celebru actor rus: „As lupta de partea Ucrainei daca ar trebui sa sa particip la acest razboi”

Un celebru actor rus, Artur Smolianinov, a fost pus sub acuzare penala dupa ce a declarat intr-un interviu ca, daca ar trebui sa participe la razboi, ar lupta de partea Ucrainei, au anuntat luni autoritatile de la Moscova.

Artur Smolianinov „a facut o serie de declaratii impotriva Rusiei intr-un interviu acordat unei publicatii occidentale”, a precizat intr-o scurta declaratie Comitetul de Investigatii al Rusiei, care investigheaza infractiunile majore.

Acesta nu a identificat publicatia si nici nu a precizat ce acuzatii i se aduc lui Smolianinov.

Dar, intr-un interviu publicat vineri pe site-ul independent de stiri Novaya Gazeta Europe, Smolyaninov a declarat: „Daca ar trebui sa merg in acest razboi, atunci as merge numai de partea Ucrainei. Este de partea fratilor mei care au fost atacati de ceilalti frati ai mei pentru nimic”, a declarat el pentru Novaya Gazeta Europe, citat de The Moscow Times.

Comentariile pro-Ucraina ale actorului au starnit o furtuna in randul parlamentarilor rusi, dintre care o parte au cerut autoritatilor de ancheta sa depuna plangere penala impotriva sa.

Smolianinov, in varsta de 39 de ani, a devenit popular in Rusia pentru interpretarea unui soldat sovietic in timpul razboiului din Afganistan in filmul „The 9th Company”, un succes de box-office al regizorului Fiodor Bondarciuk din 2005.

Presedintele Vladimir Putin, care a ordonat trupelor rusesti sa invadeze Ucraina in februarie 2022, a laudat filmul spunand ca este „aproape de viata”.

Luni, purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat ca Kremlinul „nu crede nimic bun despre cuvintele acestui actor”.

Smolyaninov a fost eliminat din mai multe proiecte cinematografice finantate de stat in Rusia dupa ce si-a exprimat opozitia fata de invazia Ucrainei din aprilie 2022.

El a fost acuzat de discreditarea armatei ruse in octombrie 2022 pentru remarci impotriva razboiului facute intr-un interviu nespecificat si a fost amendat cu 30.000 de ruble (430 de dolari).

De atunci, el a locuit in Letonia, membra a Uniunii Europene si a NATO.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Filmarea – Straniul conflict dintre deputatii Vilceanu si Roman. Vilceanu pare ca l-a muscat de nas pe Roman

Imagini surprinse in timpul bataii dintre deputatii Dan Vilceanu si Florin Roman arata ca Vilceanu…

O oră ago

Satule de turisti, autoritatile japoneze au instalat o bariera din plasa pentru a bloca panorama Muntelui Fuji

Dupa mai multe amanari si tergiversari, o bariera mare de plasa a fost in cele…

2 ore ago

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

4 ore ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

3 ore ago