news

„N-ai tu treaba! Culcat!”. Cum au intrat mascatii peste o familie din Vaslui: „M-am trezit cu ei direct in dormitor. La final m-au intrebat cum ma cheama”

O familie din Popeni,  comuna Zorleni din Vaslui, se confrunta periodic cu situatii scandaloase din cauza politistilor, relateaza publicatia locala Vremea Noua.

Familia Prisecaru Lierde Marian si Carmen s-au trezit, pe 7 ianuarie dimineata, cu mascatii si politistii barladeni peste ei in dormitor, unde se odihneau cu cele doua fetite ale lor, una de 5 ani si una de 6 ani. Trupa de mascati a inceput sa tipe la ei: „Politia, culcat!”. Fetitele au avut atacuri de panica si au inceput sa planga si sa tipe, iar capul familiei, Lierde Marian Prisecaru, ii tot intreba ce au facut de au venit peste ei mascatii. „N-ai tu treaba! Culcat!”, li s-a raspuns.

Mascatii il cautau pe fratele sotiei, care are de executat 3 ani de inchisoare pentru talharie.

„Asta este a doua oara cand politistii descind in casa mea fara mandat, fara nimici si il cauta pe cumnatul meu, fratele nevestei. Acesta nu are la mine domiciliu, nu are nimic cu noi. Nici nu vorbim, nu avem nicio treaba cu el, este un infractor si in loc sa-l caute in casa la el, il cauta la mine! Eu cu cumnatul nu tin legatura de ani de zile! M-am trezit cu ei acum direct in dormitor! S-au izbit in usa de mi-au crapat geamul de la usa dormitorului! Uitase nevasta usa la intrare deschisa si au intrat direct! Ne-am speriat toti! Ne-au pus pe burta pe toti si pe copii, care au 4 si 6 ani! Le-am spus sa imi spuna pe cine cauta si au zis ‘Stim noi!’.

Cum sa accept asa ceva, cand noi nu am facut nimic? Bantuiau toti prin casa mea fara sa fim si noi de fata, cu lanternele, au rascolit tot, cum sa faci asa ceva fara sa fim si noi prezenti, mai ales ca habar nu aveam de ce au intrat peste noi? Mi-au speriat copilele de plangeau, tipau, urlau saracele! Am intrebat frumos cu cine am onoarea, cine sunteti, ce cautati …’Stim noi! Nu-i treaba ta!’, i-am intrebat pe cine cauta… ‘La urma iti spunem’!

Le-am zis ca eu nu am facut nimic, sunt un cetatean onest, nu am facut probleme la Politie, la nimeni si am dreptul sa stiu de ce acum ma terorizati asa ca pe un criminal? Nu ne-au lasat din usa dormitorului sa facem un pas, au umbat toata casa singuri, fara niciun martor, fara nimic, de parca ar fi cautat droguri, arme etc. Le-am cerut mandat de perchezitie, nu mi l-au aratat! Abia la final mi-au aratat un mandat de arestare pe numele cumnatului meu, dar eu le-am spus clar ca vreau sa vad mandatul de perchezitie! Nu mi-au aratat nimic, au plecat rapid! Habar nu aveau la cine au descins, ca nu stiau nici cum ma cheama, ca m-au intrebat cine sunt!

‘Dar cum va cheama pe dumneavoastra?’ Le-am spus ca Prisecaru. ‘Si mai cum?’ Le-am raspuns ca Lierde Marian. Habar nu avea cine sunt! Si au plecat fara ca macar sa ma dumireasca de ce au facut asa ceva la mine in casa! O sa imi iau un avocat si o sa fac plangere penala, nu e normal ce s-a intamplat”, a precizat pentru Vremea Noua, Lierde Marian Prisecaru.

IPJ Vaslui a comunicat: „La data de 7 ianuarie 2023, ora 06:00, in conformitate cu prevederile art. 557 alin. 2 din Codul de Procedura Penala, politistii vasluieni au desfasurat activitati specifice de punere in aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, emis de Judecatoria Barlad pe numele unui barbat, in varsta de 33 ani, din localitatea Popeni, comuna Zorleni, judetul Vaslui. Acesta a fost condamnat de instanta de judecata la o pedeapsa de 3 ani cu executare, sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie. Intrucat barbatul se sustrage de la executarea pedepsei, in continuare sunt efectuate activitati specifice pentru punerea in aplicare a mandatului”.

Familia respectiva a mai trecut printr-o situatie scandaloasa din cauza unui politist.

In martie 2021, un politist l-a pus pe fiul cel mare al familiei Prisecaru, care atunci avea 17 ani, sa care un mort.  Pretinzand ca il doare spatele, le-a cerut copiilor veniti sa caste gura la locul unui deces, sa care cu o patura cadavrul, pana la locuinta de domiciliu a decedatului. Nu le-a fost prea usor celor doi copii sa care trupul neinsufletit, mai ales ca afara ploua cu galeata. Dupa ce au pus pe prispa casei corpul defunctului, baiatul de 17 ani l-a putut vedea cu ochii deschisi, iar imaginea l-a ingrozit, incat a intrat intr-un blocaj psihic.

Dupa acel moment, familia a mers la psihiatru, dar si la preoti. Desi a trecut mai bine de un an de zile de la aceasta intamplare, baiatul nu si-a revenit in totalitate. Familia a depus plangere penala impotriva politistului pe care il acuza si il face raspunzator pentru traumele suferite de copilul loc cel mai mare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

9 minute ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

2 minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

O oră ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

17 minute ago

Romania va produce si ea drone militare, la Brasov. Acord semnat de Carfil cu Periscope Aviation din Statele Unite

Drone militare urmeaza sa fie produse si in Romania, se anunta intr-un comunicat oficial transmis…

27 de minute ago