Furioasa ca ucrainenii ataca pe teritoriul Rusiei, Moscova ameninta ca va bombarda Kievul: „Vedem incercari de sabotaj si atacuri ale fortelor ucrainene”

externe

Armata rusa a amenintat miercuri ca va lovi centre de comanda din capitala ucraineana Kiev, pe care Moscova a renuntat sa o asedieze, acuzand Ucraina de atacuri si sabotaje pe teritoriul Rusiei, transmite AFP, citata de Agerpres. Zilele trecute, un comando ucrainean a aruncat in aer o linie de cale ferata din Rusia, din apropiere de granita cu Ucraina pe unde veneau provizii pentru trupele Rusiei.

„Vedem incercari de sabotaj si atacuri ale fortelor ucrainene asupra unor tinte de pe teritoriul Federatiei Ruse”, a declarat Igor Konatenkov, purtatorul de cuvant al ministerului rus al apararii.

„Daca astfel de evenimente vor continua, armata rusa va lovi centre decizionale, inclusiv la Kiev, ceea ce armata rusa s-a abtinut sa faca pana acum”, a continuat el.

Citeste si: Ucrainenii, o noua lovitura de succes pe teritoriul Rusiei. Au aruncat in aer o cale ferata pe care erau aduse trupe si echipamente in estul Ucrainei

Fortele ruse s-au retras din regiunea Kiev la sfarsitul lunii martie. Timp de o luna au incercat, fara succes, sa incercuiasca capitala.

Armata rusa este dotata cu rachete hipersonice, despre care se presupune ca sunt imposibil de distrus in zbor din cauza vitezei, iar Moscova spune ca le-a folosit deja in Ucraina.

Purtatorul de cuvant al ministerului rus al apararii a mai anuntat miercuri ca zona portului comercial Mariupol, un oras strategic din sud-estul Ucrainei, a fost cucerita complet.

Luni, liderul separatistilor pro-rusi din Donetk, care lupta alaturi de armata rusa la Mariupol, a facut acelasi anunt.

„Ramasitele unitatilor ucrainene si ale nazistilor (batalionului Azov) prezenti in oras sunt blocate si lipsite de posibilitatea de a iesi din incercuire” a declarat miercuri Igor Konatenkov. El a mai sustinut ca Moscova a distrus 36 de tinte militare ucrainene in atacurile din ultimele 24 de ore.

Mai mult despre: ,

Comentarii: