Gabriela Firea a mai conceput doua proiecte in care vrea sa sparga pusculita Capitalei. Vrea spitale de cate 30 de milioane de euro in sectoarele preferatilor Mutu si Negoita

money

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anuntat ca vor fi construite doua spitale in Sectoarele 3 si 6, cu aproximativ 300 de paturi. Costurile se ridica la 60 de milioane de euro, iar in cazul in care acestea nu vor putea fi acoperite din bugetul municipalitatii, se va opta pentru un parteneriat public-privat.

„Vom construi doua spitale zonale, unul in Sectorul 3 si unul in Sectorul 6, cu aproximativ 300 de paturi fiecare. (…) Am avut discutii atat cu domnul primar al Sectorului 3, cat si cu domnul primar al Sectorului 6. Avem cateva propuneri de terenuri, atat din partea Primariei Capitalei, cat si din cele identificate de domniile lor. In perioada urmatoare ramane sa si stabilim care vor fi pana la urma cele doua terenuri. Vom respecta la cele doua spitale zonale standardele europene si anume proximitatea de transport, de cai de acces, zona de utilitati functionale si bineinteles, zone care sa fie accesibile cetatenilor carora li se adreseaza. In scurt timp ne vom decide, important este ca avem aceste suprafete”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, fara sa ofere, insa, detalii suplimentare referitoare la posibilele amplasamente, numarul de medici necesar sau dotari.

Sectorul 3 este condus de primarul Robert Negoita, iar Sectorul 6 de Gabriel Mutu, cei doi sunt edilii de sector apropiatii primarului Capitalei.

Referitor la costuri si finantare, edilul a precizat ca spitalele vor costa in jur de 60 de milioane de euro si ca, in cazul in care aceste costuri nu vor putea fi acoperite din bugetul local, se va opta pentru un parteneriat cu investitori privati. „(…) Cele doua spitale din Sectoarele 3 si 6, a cate 300 de paturi, ar costa in jur de 60 de milioane de euro. Vom demara in cel mai scurt timp studiile de oportunitate, care pot releva doua situatii: ca din bugetul propriu putem aloca aceste sume sau exista posibilitatea sa intram intr-o zona de parteneriat public-privat, cu investitori privati, romani sau straini, care sa preia aceste proiecte si sa-si recupereze investitia ulterior, ori prin plata directa, esalonata pe perioada catorva ani din partea Primariei Capitalei, ori prin folosinta unor spatii anexe unitatilor spitalicesti, asa cum se intampla in toata lumea civilizata. (…) Subliniez ca vor fi doua spitale de stat, nu private”, a spus Gabriela Firea, citata de news.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: