Gabriela Firea ameninta ca il aduce pe Pandele daca mai este criticata: „Sunteti obsedat de mine, o sa va fac cunostinta cu sotul meu”

news

Primarul Capitalei Gabriela Firea a spus la inceputul sedintei de Consiliu General ca ii va da in judecata pe consilierii care nu voteaza proiectele privind delegarea serviciilor publice catre companiile municipale. Firea i s-a adresat consilierului PNL Ciprian Ciucu, care incerca sa ia cuvantul, cu „domnule agitat”, spunandu-i ca ar trebui sa-i fie rusine pentru denigrarea pe care o face pe Facebook, adaugand ca va face publica o lista cu toate rudele si prietenii sai care lucreaza in Primaria Capitalei si in institutiile din subordine. Ulterior, Ciprian Ciucu a declarat ca este „curat” si ca ceea ce a spus Firea este o minciuna calomnioasa.

„Vreau sa va spun de la inceput ca nu voi raspunde cu aceeasi violenta in limbaj si nedreptate, asa cum au facut unii colegi din opozitie. (…) De ce se opun colegii nostri din opozitie infiintarii societatilor? Cata vreme municipii conduse de primari PNL au infiintat multiple societati, companii de ani de zile si ii felicit pe fostii primari PNL…”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea. La interventia consilierului general PNL Ciprian Ciucu, a continuat: „Da, si domnul Pandele. Dar cum dumneavoastra sunteti obsedat de mine… dar nu cred ca sunteti masochist, asa ca o sa va fac cunostinta cu sotul meu”, a mai spus Firea, citata de Mediafax.

Ciprian Ciucu a incercat sa ia cuvantul la inceputul sedinta, iar Firea i-a cerut sa respecte regulamentul Consiliului. Edilul a mai spus ca va face publica o lista cu rudele si prietenii consilierului care lucreaza in primarie.

„Nu mai fiti asa agitat. Sunteti tanar, mai faceti si riduri. Va vom asculta cum nu va asculta nici familia dumneavoastra, cred. Domnul agitat, nu va foloseste si nu va este in avantaj acest subiect. Voi face publica lista cu toate rudele dumneavostra si prietenii dumneavoastra. Avem 40.000 de angajati in primarie, avem lista cu toate rudele, prietenii, iubitii celor de la PNL, PDL. Sunt consilieri care se opun, dar prietenii lor castiga bani multi de la primarie. Va penibilizati si veti raspunde. Va dau in judecata. Nu imi voi mai retrage procesul ca data trecuta, nici eu, nici sotul meu. Nu mai trimiteti pe nimeni la mine sa imi spuna sa retrag procesul”, i s-a adresat ea consilierului general.

Firea a continuat in ciuda protestelor consilierilor PNL, spunand ca dupa aprobarea proiectelor de delegare a serviciilor publice va cere votul nominal, ca sa ii dea in judecata pe consilierii care nu au votat „pentru”.

„Nu ma veti impiedica la nesfarsit, pentru ca exista lege pentru orice. In momentul in care se va aproba transferul patrimoniului de la regii la companiile moderne infiintate o sa cer vot nominal, ca sa va dam in judecata pe cei care nu votati, sa spuneti dumneavoastra de ce blocati Bucurestiul. (…) Dar de la Bruxelles domnul Busoi nu vede capusele de aici?”, a spus Firea.

La randul sau, consilierul PNL Cristian Olteanu a raspuns acuzatiilor, afirmand ca diferenta dintre societatile comerciale infiintate de PNL si cele infiintate de PSD este transparenta. Olteanu a solicitat scoaterea proiectelor de pe ordinea de zi.

„Acum un an discutam aici ideea dumneavoastra de a infiinta companiile municipale. Asa cum am spus si atunci, PNL nu a fost impotriva ideii de a avea societati comerciale. Dar exista o diferenta foarte mare intre ce am facut atunci si ce se intampla acum. O dezbatere. Transparentizare. Da, suntem in opozitie (…), dar va rog sa scoateti aceste proiecte de pe ordinea de zi si sa faceti o sedinta speciala pentru acest subiect, administratorii companiilor sa vina in fata CGMB sa prezinte raportul lor pe cat au reusit sa faca in 2017. Si sa ne uitam pe acele domenii pe care avem intr-adevar nevoie de companii municipale”, a spus Olteanu.

Si grupul USR din Consiliu a cerut scoaterea proiectelor si punerea lor in dezbatere.

Cu toate ca ambele grupuri din opozitie au cerut asta, primarul Gabriela Firea, in calitate de initiator, a refuzat, acuzand din nou ca regiile au fost „capusate” de PNL.

„De 20 de ani ar fi trebuit reformate RADET si RATB. Aceste regii au fost capusate de firmele de casa ale PNL si PDL. Primaria Capitalei, CGMB, nu au repsectat legile in vigoare privind delgarea serviciilor publice. Daca altii au fost in ilegalitate, este problema lor, dar eu nu vad normal si firesc sa continuam aceste ilegalitati. Noi trebuie sa delegam serviciile publice. Nu exista o transparenta mai mare decat la aceste companii!”, a subliniat Firea.

Pe ordinea de zi a sedintei CGMB se afla o serie de proiecte de hotarare privind delegare a unor servicii publice catre companiile municipale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: