politica

Gabriela Firea, cu gandul la „Azilul de noapte”: il acuza pe Nicusor Dan ca a amanat numirea pe post a directorilor de teatre si a pastrat „ilegal” interimatele

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, i-a transmis joi primarului general al Bucurestiului, Nicusor Dan, o scrisoare deschisa in care il acuza ca a amanat cu buna stiinta numirea pe post a directorilor de teatre si, „in mod ilegal”, a pastrat interimate mai lungi de termenul legal, dar si ca nu si-a respectat promisiunile din 2020.

„Domnule Nicusor Dan, v-ati depus candidatura declarand: ‘cel mai important din campania asta, dincolo de sosele, conducte si cele care tin de viata completa a bucurestenilor, va fi o lupta de valori, o lupta intre oameni care doresc pur si simplu respectarea legii, care isi doresc functionarea institutiilor.’ Aveti dreptate. Va invit sa discutam direct, intr-o dezbatere in fata bucurestenilor, chiar despre aceste valori: despre respectarea legii si despre institutii functionale. Schimbarea discutiei din planul realizarilor administrative, unde aveti explicatii mai complicate de dat, spre discutia despre valori, chiar vi se potriveste, la prima vedere. (…) Sa nu vorbim, deci, despre administrarea Bucurestiului, ci despre valori, despre respectarea legii si institutii care functioneaza. Sa vorbim despre cum respectati legea cand, cu buna stiinta, amanati numirea pe post a directorilor de teatre si, in mod ilegal – cum ati si recunoscut public – pastrati interimate mai lungi de termenul legal? Nu cumva, incalcati legea si astfel si una dintre valorile pe care le sustineti, cand declarati ca numirea nu este o ‘urgenta’, dupa 3 ani si jumatate? „, a spus Firea in scrisoare.

Ea a precizat ca Nicusor Dan a pus presiune pe un angajat al politiei locale sa dea o amenda istorica „altfel decat prevede legea”, pentru a „produce stiri”.

„Chiar cred ca merita sa discutam despre cum sustineti functionarea primariei si de ce institutiilor care functioneaza in directa dumneavoastra subordonare le-a luat 35 de ore sa reactioneze public intr-o situatie extrem de grava, cum s-a intamplat in cazul Ana Oros? Ce valori si principii sustineti atunci cand, intrebat de un jurnalist, simplu si concret, ce ati facut pentru a respecta promisiunea din programul din 2020 ca ‘din cartiere in centrul Bucurestiului se va ajunge in 25 de minute’, prima reactie este sa radeti si sa driblati raspunsul, intreband daca promisiunea celor 25 de minute a existat intr-adevar? Din toate aceste motive si multe altele este mai usor sa pretindeti ca sustineti ‘principii’, decat sa explicati de ce nu ati facut ce ati promis pentru ‘sosele, conducte si cele care tin de viata completa a bucurestenilor’. Problema, domnule primar general, este ca recunoscand ca incalcati principiile pe care pretindeti ca le aparati, faceti asa-zisul ‘rau cel mic’ din ce in ce mai mare”, a afirmat Gabriela Firea.

Candidatul PSD a mai spus ca Nicusor Dan greseste cu buna stiinta si alimenteaza dezamagirea oamenilor in fata lucrurilor concrete care pot fi facute si care nu se mai intampla.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Sase pelerini au murit din cauza caldurii, in pelerinajul spre Mecca. Temperaturile se apropie de 50 de grade Celsius in Arabia Saudita

Sase oameni au murit din cauza caldurii in timpul pelerinajului Hajj spre Mecca. Oficialii sauditi…

34 de minute ago

Apple si Meta, in fata unor acuzatii antitrust din partea UE. Sunt vizate taxele de abonament si limitarile privind navigarea intre browsere

Apple si Meta Platforms se vor confrunta probabil cu acuzatii pentru ca nu au respectat…

60 de minute ago

Luminita Odobescu, la Summitul de Pace pentru Ucraina, din Elvetia: „Trebuie sa judecam Rusia nu dupa vorbele sale, ci dupa actiunile sale”

Ministrul de Externe al Romaniei, Luminita Odobescu, a afirmat, la Summitul Global pentru Pace dedicat…

2 ore ago

Uriasele erori ale sondajelor Avangarde (Pieleanu) si CURS (Buble), diferente de 19 procente. Singurul institut care a anticipat rezultatele corecte

AtlasIntel este singurul institut de sondaje care a anticipat corect rezultatele alegerilor locale atat din…

13 ore ago

Seara salvarilor: Mai multi cetateni recuperati de salvamontisti de pe munte

Salvamontistii argeseni au intervenit, sambata seara, pentru salvarea unei persoane care a cazut de la…

14 ore ago

Un turist olandez a fost gasit mort pe o insula greaca si alti 4 turisti straini sunt dati disparuti pe alte 3 insule

In conditiile in care Grecia este cuprinsa de temperaturi neobisnuit de ridicate, cresc temerile ca…

14 ore ago