Gabriela Firea minte iar cu nonsalanta. Reactia gradinitelor si scolilor private, dupa ce primarul a decis sa le inchida, doua zile, pe cele de stat

news

Primarul Gabriela Firea a anuntat ca autoritatile locale au decis sa tina inchise toate gradinitele, scolile si liceele din Bucuresti, luni si marti, din cauza avertizarilor meteo, care prevad ger si viscol pentru zilele urmatoare, inclusiv in Capitala. Ea a declarat, la Antena 3, ca si cele private vor face acelasi lucru, informatia fiind falsa.

”Am luat legatura cu unitatile de invatamant privat si au spus ca inteleg situatia”, a declarat Firea la Antena 3.

Pe pagina „Educatie privata„, mai multi parinti si educatori au facut o lista cu gradinitele si scolile private care vir ramane deschise.

Decizia Gabrielei Firea a fost intens criticata pe retelele de socializare, ea fiind acuzata de „incompetenta”. Firea se teme de fapt de blocarea traficului in Bucuresti, avand in vedere ca nu a facut nimic pentru fluidizarea acestuia de la preluarea mandatului.

„Avand in vedere prognozele meteorologice anuntate de ANM, am luat si noi cateva masuri, le-am analizat foarte serios, responsabil, aseara, azi noapte, azi dimineata si pana in acest moment, in legatura cu masurile care se impun, avand in vedere ca toate informatiile din partea ANM s-au confirmat pana acum, iar codul galben va deveni – cel putin dupa informatiile pe care le avem in acest moment – portocaliu, prin urmare, autoritatile, atat centrale, cat si locale, au responsabilitati legale pentru a diminua orice efecte neplacute si nedorite in legatura cu fenomenele meteo extreme. In primul rand ne intereseaza viata cetatenilor si sanatatea acestora si mai putin anumite critici (…) Este vorba despre vant, ger, doua fenomene suprapuse si de asemenea ninsoare temporar abundenta”, a anuntat Firea.

„Prefer sa se spuna ca am fost usor-usor prea alertati decat sa numaram victime”, si-a argumentat decizia edilul, la comandamentul de iarna convocat la Primaria Capitalei.

Primarul a precizat ca aceasta perioada ar putea sa fie extinsa: „Vom decide daca va fi cazul si pentru zilele urmatoare”.

„Situatia nu e de panica, dar nici de stat cu mainile in san si nici nu este de a privi linistit la ceea ce se intampla”, a sustinut primarul, care a subliniat ca nu toti copiii sunt dusi la scoala cu „masina mica” de parinti si, iesind pe strada, s-ar expune frigului si zapezii care va atinge 30 de centimetri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: