politica

Gelu Duminica, anunt transant: „Toti liderii romi care au fost agenti electorali pentru AUR nu vor mai colabora nici cu mine si nici cu Fundatia pe care o reprezint”

Sociologul Gelu Duminica a anuntat, marti, ca inceteaza orice colaborare cu liderii locali romi care au colaborat cu AUR. „Da, au fost romi care au sustinut AUR”, a dezvaluit Duminica.

„Da, au fost romi care au sustinut AUR. De astazi, toti liderii locali romi care au fost agenti electorali pentru AUR nu vor mai colabora nici cu mine si nici cu Fundatia pe care o reprezint. De astazi, toti liderii locali romi care au fost agenti electorali pentru AUR nu vor mai colabora nici cu mine si nici cu Fundatia pe care o reprezint.

Daca suntem gata ca pentru o farama de (pseudo)putere sa uitam ce a facut neamului nostru politica extremista dusa de cei care gandeau precum o fac acum liderii AUR, pentru mine nu mai reprezinti un partener.

Familia mea a fost deportata de cei care gandeau ca romii sunt „o plaga a societatii”. Parte din copiii familiei mele au sfarsit pe campurile inghetate ale Transnistriei, singura lor vina fiind ca erau romi. Responsabili pentru suferinta lor, si pentru a altor zeci de mii de frati de-ai nostri, au fost cei care se credeau superiori doar pentru ca erau „romani puri”, „crestini” si „patrioti”.

Alte sute de mii de evrei au fost considerati „balast” de cei care vroiau o „Romanie ca soarele sfant de pe cer”, si au fost impuscati, omorati si inchisi in lagarele de munca si exterminare din Transnistria.

Pentru mine, a sustine o formatiune politica care promoveaza ura, e mult prea mult. Mai ales atunci cand spui ca militezi pentru drepturile omului si ale minoritatilor etnice”, a scris Duminica pe Facebook.

Presedintele Senatului AUR, Sorin Lavric, a declarat ca „romii sunt o plaga sociala”. Aceasta afirmatie, alaturi de alte scrieri sexiste, au determinat Uniunea Scriitorilor sa anunte, marti, ca inceteaza orice colaborare cu Lavric.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

2 ore ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

5 ore ago

Audientele TV de Paste. RTV, pe primul loc cu manele: Marian Mexicanu, Vali Vijelie si Pomohaci – Video

Romania TV s-a situat pe primul loc, in ziua de Paste, in topul audientelor. RTV…

4 ore ago

Patru adolescenti sunt anchetati pentru atacul asupra europarlamentarului german Matthias Ecke

Patru adolescenti germani sunt anchetati in legatura cu atacul violent asupra unui politician german, care…

4 ore ago

Zona garii din Sinaia, inundata in urma unei ploi abundente

Pompierii au intervenit, luni, in statiunea Sinaia pentru evacuarea apei care s-a strans pe partea…

4 ore ago