Gelu Duminica, transant despre Guvernul Ciuca: „Suntem mai militarizati ca niciodata”

politica

Sociologul Gelu Duminica a declarat joi, pentru Agerpres, ca Guvernul Ciuca va primi ”pe repede inainte”, la inceputul saptamanii viitoare, votul de investitura al Parlamentului, dar ramane de vazut daca „in tot haosul facut de civili, rigoarea militara este de dorit”.

„Teoretic avem prim-ministru, avem Guvern, avem echipa, avem valoare. Suntem mai militarizati ca niciodata. Habar nu am, nu sunt genul de om care crede ca Romania are nevoie de un Guvern militar, insa, poate, in tot haosul asta facut de civili, rigoarea militara este de dorit. Nu stiu. Ramane de vazut”, a afirmat sociologul.

In opinia sa, la inceputul saptamanii viitoare, noul Guvern va fi votat.

„Eu sunt convins ca totul va fi pe repede inainte si ca nu va fi nicio problema in Parlament de data asta”, a adaugat Duminica.

El nu crede ca USR va face parte din Guvernul Ciuca: „Eu personal nu cred, dar nici nu stiu daca pentru USR ar fi foarte bine, pentru ca USR este acum pe pozitia in care nu mai poate negocia absolut nimic. Poate doar sa le ofere doua ministere de genul Cultura si Tineretul, ca, la noi, astea au fost considerate cele mai putin importante”, a spus Gelu Duminica.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciuca in calitate de candidat la functia de prim-ministru. Ciuca a fost propus de PNL pentru aceasta functie la consultarile cu seful statului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: