Generalul american Wesley Clark a dezvaluit o arma secreta care va ajuta Ucraina sa castige rapid razboiul: „Nu are proiectil solid”

externe

Wesley Clark

Armele cu energie dirijata (DEW), care sunt secret de stat in SUA, ar putea ajuta Ucraina sa castige rapid razboiul cu Rusia. O astfel de opinie a fost exprimata de fostul comandant al fortelor NATO in Europa si general in retragere al armatei americane Wesley Clark in timpul unei mese rotunde organizate de Consiliul Atlantic, relateaza RFE/RL, preluat de Glavcom.

Potrivit lui Clark, arma provoaca daune asupra tintei sale cu o energie foarte concentrata, fara proiectil solid, folosind un fascicul laser, microunde, fascicule de particule si fascicule sonice. O astfel de tehnologie poate fi folosita impotriva trupelor, a rachetelor, a vehiculelor si a dronelor.

„SUA au aceste arme, Israelul le are. Ucraina nu le va primi de la SUA pentru ca sunt clasificate. Acum totul se bazeaza pe electronica. Majoritatea produselor electronice din fosta URSS au fost fabricate in Ucraina. Cercetarea stiintifica ucraineana, tehnologiile inalte, tehnologiile electro-optice – toate acestea reprezinta viitorul succesului vostru pe campul de lupta”, a remarcat generalul american in retragere.

Pe 6-7 decembrie va avea loc o conferinta de doua zile a bazei industriale de aparare ucraineana si americana, unde se va discuta despre productia comuna de arme.

Presedintele Volodimir Zelenski a mentionat ca Ucraina se misca activ cu Statele Unite in ceea ce priveste productia comuna de arme.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: