Generalul ucrainean „Maestro”, dupa ce i-a alungat pe rusi din Harkov: „Credeau ca le va merge asa ca in Crimeea, nu a functionat. Moralul trupelor noastre este ridicat. Suntem aici pe pamantul nostru, ne protejam familiile”

externe

Armata rusa se afla in proces de „regrupare a fortelor sale pentru a ataca” in estul si in sudul Ucrainei, a apreciat joi seful Brigazii 92-a, generalul Pavlo alias „Maestro”, care apara Harkovul (nord-est), al doilea oras ca marime din Ucraina, adaugand ca situatia este „stabila” deocamdata, potrivit France Presse, citata de Agerpres.

„Ei (rusii) credeau ca le va merge in Ucraina asa ca in Crimeea. Dar nu a functionat, de aceea inamicul s-a retras si se regrupeaza”, a spus el.

„Se regrupeaza pentru a ataca si concentreaza maximum de forte in regiune si in directia Slobojanscina”, partea de nord-est a tarii, de la Harkov pana la Lugansk si Mariupol, a afirmat generalul ucrainean.

„Nu trebuie niciodata subestimat inamicul”, ale carui „forte sunt enorme”, a subliniat acest ofiter superior de 47 de ani, numit „erou” la 3 martie de catre presedintele Volodimir Zelenski pentru faptele sale de curaj in apararea Harkovului in primele zile ale razboiului.

Respinsa din suburbii, armata rusa se afla in continuare la periferiile de nord si nord-est ale orasului, de unde bombardeaza zilnic zone rezidentiale aflate in raza de actiune a artileriei sale.

„La Harkov situatia este stabila” deocamdata, apreciaza generalul „Maestro”, supranumit astfel pentru faptele sale de lupta in 2014/2015 in Donbas (est). „Ne aparam din toate directiile si incercam sa respingem inamicul”, mai spune el.

Comentand preluarea la inceputul acestei saptamani de catre fortele ucrainene a satului Mala Rogan si a unei autostrazi la periferia de est, unde armata rusa a suferit pierderi grele, ofiterul superior considera ca a fost „o operatiune clasica, asa cum actionam in fiecare zi”.

„Moralul trupelor noastre este ridicat. Suntem aici pe pamantul nostru, ne protejam familiile si victoriile noastre ne ridica moralul”, a asigurat el.

„Mesajul meu pentru fortele ruse care ne ataca este urmatorul: luati-va soldatii inapoi, luati-va copiii inapoi, luati-va inapoi toate vehiculele si plecati acasa, cat mai sunteti inca in viata”, conchide generalul „Maestro”.

Comentarii: