George Maior si PSD au blocat accesul in Palatul Parlamentului. Jurnalistii nu au mai putut ajunge la conferinta USR: „Un nou abuz al puterii”

politica

Jurnalistii nu au avut acces vineri in Palatul Parlamentului, la ora la care George Maior, fostul sef al SRI si actual ambasador in SUA, avea o discutie cu seful Comisiei de Control, Claudiu Manda. Presa nu a fost lasata sa intre nici macar la conferinta de presa a USR.

„Ne-am dorit sa sustinem in cadrul Grupului USR o conferinta de presa despre initiativele USR in noua sesiune parlamentara. Asistam , din pacate, la un nou abuz al puterii care conduce serviciile administrative ale celor doua Camere. Presa nu a fost lasata sa intre pana la grupul parlamentar invocand faptul ca nu exista activitate parlamentara in acest moment la Camera sau Senat. Nu este adevarat, deoarece este in desfasurare o sedinta a comisiei pentru Controlul SRI si faptul ca noi avem activitate la grupul parlamentar inseamna ca exista activitate”, a declarat Florina Presada, parlamentar USR, citata de Mediafax.

Aceasta a invocat si faptul ca in repetate randuri PSD si ALDE au sustinut conferinte de presa in weekend, in incinta Palatului Parlamentului, iar presa a avut acces.

Jurnalistii nu au putut intra, asadar, in Parlament la ora la care la Comisia de Control al SRI se afla George Maior, fostul director al Serviciului.

Presedintele Comisiei de control, Claudiu Manda, a anuntat inca de joi ca Maior va veni pentru o discutie legata de procedura de invitare oficiala a acestuia in fata parlamentarilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: