Germania, de partea Israelului: „Tirurile Hamas sunt atacuri teroriste. Nu vom tolera atacuri antisemite pe teritoriul nostru”

externe

Germania a apreciat vineri ca tirurile de rachete lansate de militantii islamisti Hamas catre Israel sunt ”atacuri teroriste” si a avertizat ca nu va tolera ”manifestatiile antisemite” pe teritoriul sau, informeaza AFP, citata de Agerpres.

”Oricine ataca o sinagoga, oricine distruge simboluri evreiesti arata ca nu este vorba despre criticarea unui stat, a politicii unui guvern, ci de agresiune si de ura contra unei religii si celor care ii apartin”, a declarat intr-o conferinta de presa purtatorul de cuvant al guvernului german, Steffen Seibert.

”Cei care utilizeaza aceste manifestatii pentru a-si exprima ura fata de evrei abuzeaza de dreptul de a manifesta. Democratia noastra nu va tolera manifestatiile antisemite”, a avertizat el.

Consiliul Central al Evreilor din Germania a cerut miercuri sporirea masurilor de paza in zona institutiilor evreiesti din aceasta tara, dupa ce drapeluri israeliene au fost arse in fata a doua sinagogi in legatura cu confruntarile armate israeliano-palestiniene.

Sambata sunt prevazute la Berlin mitinguri in sprijinul palestinienilor.

Marti seara, drapele ale statului evreu au fost incendiate in fata a doua sinagogi la Bonn si Munster. In seara anterioara, politia din Dusseldorf a fost alertata ca persoane necunoscute incercasera sa aprinda focul pe o piatra comemorativa ce amintea de prezenta odinioara a unei sinagogi in locul respectiv.

Aceste incidente intervin in plina escaladare a violentelor intre palestinieni si fortele de aparare israeliene in Orientul Mijlociu.

Israelul a ripostat vineri cu lovituri aeriene si tiruri de artilerie asupra Fasiei Gaza, enclava palestiniana dens populata unde violentele armate au produs incepand de luni peste 100 de morti.

Tirurile de rachete lansate de Hamas catre Israel sunt ”atacuri teroriste. Este vorba despre atacuri teroriste care nu au decat un scop: acela de a ucide fara deosebire si intr-o maniera arbitrara si de a raspandi teama”, a explicat reprezentantul Berlinului, care a adaugat ca guvernul condus de cancelarul Angela Merkel sprijina ”dreptul Israelului la legitima aparare contra acestor atacuri”.

”Aceste tiruri de rachete trebuie sa inceteze imediat”, a mai spus Seibert.

Mai mult despre: ,

Comentarii: