Germania nu are deocamdata planuri sa trimita rachete Taurus in Ucraina – Bild

externe

In prezent Germania nu are de gand sa furnizeze Ucrainei rachete de croaziera Taurus, deoarece acestea nu sunt comparabile cu rachetele furnizate de Franta si Marea Britanie, a informat miercuri ziarul Bild citat de Reuters.

Berlinul este, de asemenea, ingrijorat de faptul ca rachetele ar putea fi folosite pentru a tinti Podul Kerci care leaga Rusia de Crimeea, peninsula ucraineana capturata si anexata de Moscova in 2014, arata ziarul.

Kievul cere Berlinului sa-i furnizeze rachete Taurus, ceea ce ar putea oferi Ucrainei capacitatea de a provoca daune semnificative mai adanc in teritoriul ocupat de rusi. Berlinul a spus in repetate randuri ca va actiona numai in comun cu Washingtonul in ceea ce priveste livrarile de arme catre Ucraina.

Intr-o intalnire interna de saptamana trecuta, spune Bild, cancelarul Olaf Scholz a declarat comisiei de afaceri externe a parlamentului ca rachetele Taurus nu sunt comparabile cu rachetele de croaziera SCALP din Franta sau cu rachetele de croaziera Storm Shadow din Marea Britanie, deoarece aceste tari contribuie direct cu datele tintelor si sunt implicate cu propriul personal.

Un purtator de cuvant al cancelariei a declarat ca nu au existat actualizari cu privire la problema rachetelor de croaziera Taurus pentru Ucraina.

Bild a mai spus ca oficialii guvernului britanic au incercat in ultimele saptamani sa convinga Germania sa trimita aceste rachete in Ucraina.

Miercuri, Bloomberg a auntat ca Germania intentioneaza sa furnizeze Ucrainei aparare antiaeriana suplimentara pentru a ajuta la protejarea transporturilor de cereale de un potential atac rusesc.

Luna trecuta, Germania a anuntat un nou pachet de ajutor in valoare de 400 de milioane de euro pentru Ucraina, inclusiv munitie suplimentara, masini blindate si sisteme de deminare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: