Germania NU se alatura coalitiei internationale care ar urma sa ofere avioane de lupta Ucrainei: „Nu avem nici capacitati de pregatire, nici competente sau avioane”

externe

Germania a anuntat ca nu se poate alatura unei coalitii internationale pentru a oferi Ucrainei capacitati de lupta aeriana, potrivit DW.

„Nu putem juca un rol activ intr-o asemenea alianta, intr-o astfel de coalitie, pentru ca nu avem nici capacitati de pregatire, nici competente sau avioane”, a spus ministrul german al apararii, Boris Pistorius, dupa intalnirea cu omologul sau britanic la Berlin.

In timpul unui summit al Consiliului Europei, Marea Britanie si Tarile de Jos au anuntat intentia de a forma o „coalitie internationala” care sa furnizeze Ucrainei avioane de lupta de tip F-16.

Ministrul britanic al Apararii, Ben Wallace, a declarat ca Regatul Unit „va facilita actiunile altora care care doresc sa contribuie” si nu va dona avioane de lupta, dar „putem sa contribuim la pregatirea si sprijinirea, din nou, in anumite limite, deoarece nu avem piloti de F-16”.

Nici Belgia nu va livra Ucrainei avioane F-16 chiar daca Statele Unite iau o decizie in acest sens, a informat miercuri ministrul belgian al apararii, Ludivine Dedonder, potrivit Le Monde. „F-16-urile noastre au ajuns treptat la sfarsitul ciclului lor de viata. Nu se pot dona. Avem nevoie de ele si pentru misiunile noastre nationale si ca parte a obligatiilor noastre internationale”, a spus ea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: