Germania. Zeci de afgani s-au batut cu politistii intr-un MALL dupa ce au hartuit 3 adolescente

externe

In jur 30 de barbati, imigranti din Afganistan ajunsi in Germania, au urmarit trei adolescente intr-un centru comercial din Kiel. Martorii au chemat politia, insa afganii au devenit violenti si au ranit mai multi politisti, scrie tabloidul „Bild”, citat de Adevarul.

Adolescentele cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani au observat ca un grup de barbati le urmarea si chiar filma cu telefoanele mobile. Cele trei fete se aflau in mallul Sophienhof din Kiel, oras din nordul Germaniei, si au incercat sa fuga. Imigrantii afgani au continuat insa sa le urmareasca. Mai multi martori au alertat politia, insa atunci cand ofiterii au ajuns, imigrantii au devenit violenti, scrie „Bild”.

Patru barbati, printre care cei doi considerati instigatorii la violenta, au fost pana la urma arestati. Trei au fost insa eliberati la scurt timp din cauza „lipsei motivelor pentru retinere”. Patronii magazinelor din mall-ul Sophienhof au reclamat in ultima perioada o crestere a numarului de furturi inregistrate, precum si tot mai multe cazuri in care clientii s-au plans ca au fost „agresati” de imigranti.

Stefan Studt, ministrul german al Internelor, a catalogat incidentul drept „inacceptabil”, adaugand ca germanii „trebuie sa se poata simti liberi in aceasta tara”. Studt a avertizat insa ca nu este cazul ca acest episod sa fie asemanat cu agresiunile in masa de la Koln, din noaptea de Revelion.

Pe de alta parte, Wolfgang Kubicki, liderul Partidului Liber Democrat, a declarat ca acest caz ar trebui sa serveasca drept semnal de alarma privind politica Berlinului cu privire la imigranti. Din cauza influxului de imigranti, a continuat acesta, in Germania se pot observa acum „societati paralele” si „opusul integrarii”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: