Germanii, avertizati sa evite provocarile de pe TikTok legate de mancarea extrem de picanta

life

Agentia germana de evaluare a riscurilor a avertizat populatia sa evite provocarile online care implica consumul unor alimente picante dupa ce o serie de provocari virale din retelele sociale au dus la spitalizarea mai multor persoane, potrivit France 24.

Institutul Federal pentru Evaluarea Riscurilor (BfR) din Germania a avertizat cu privire la un risc de „efecte adverse grave asupra sanatatii”. Avertismentul a venit dupa ce un numar de persoane care au participat la astfel de concursuri pe retelele de socializare au avut nevoie de tratament medical.

Agentia a spus ca, in trecut, consumul excesiv de alimente extrem de picante – cum ar fi sosurile de chili iute sau extractul de ardei iute – a provoat „iritarea mucoaselor, greata, varsaturi si hipertensiune arteriala”.

Copiii sunt deosebit de sensibili la produsele cu ardei iute, a adaugat BfR.

„Hot Chip Challenge” sau „One Chip Challenge” a fost deosebit de populara pe TikTok si implica consumul unui singur chip de tortilla facut din doi dintre cei mai iuti ardei din lume.

In Germania, provocarea a dus la spitalizarea a cel putin unui elev, potrivit portalului de stiri Tagesschau.

Un adolescent de 14 ani din statul american Massachusetts a murit la cateva ore dupa ce a participat la o astfel de provocare. Nu este clar daca moartea lui a fost cauzata de cartoful picant.

Intre timp, compania din spatele chipsurilor folosite in provocare a retras produsul de la rafturi.

„Paqui One Chip Challenge este destinat doar adultilor si are etichete clare si proeminente care evidentiaza ca chipsul nu este pentru copii sau persoane sensibile la alimente picante sau care au alergii alimentare, sunt insarcinate sau au afectiuni medicale”, a declarat compania intr-un comunicat postat joi pe site-ul sau.

Paqui „One Chip Challenge”, care este promovat pe site-ul companiei, testeaza capacitatea unui individ de a manca chipsul fara a bea lichide pentru a limita sau ameliora senzatia de arsura.

„Cat timp rezisti?”, i-a intrebat compania pe potentialii cumparatori online.

Gustul iute al alimentelor pe baza de chili vine de la un compus chimic numit capsaicina, care descurajeaza animalele sa manance ardei in natura.

Daca nu este consumata in cantitati excesive, capsaicina este benefica pentru sanatate. Este, de asemenea, utilizata in produse medicale de uz extern care pot ameliora durerea neuropata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: