Amorezul gelos si scandalagiu de la Iasi s-a reinstalat SEF peste filiala PSD

news

Gheorghe Nichita a revenit in functia de presedinte al PSD Iasi, dupa ce se autosuspendase din acest post in luna mai, in urma inceperii anchetei DNA impotriva sa. Primarul suspendat al Iasiului este cercetat sub control judiciar.

Gheorghe Nichita sustine ca a luat aceasta decizie din cauza disputelor aparute in organizatie, scrie Mediafax. Membrii Biroului Permanent Judetean al PSD Iasi au votat, cu o singura abtinere, revenirea lui Nichita la sefia organizatiei.

In ultimele saptamani, Gheorghe Nichita a avut mai multe intalniri in judet cu primarii si sefii de organizatii comunale PSD, in cadrul carora si-a exprimat nemultumirea fata de aparitia unor tabere in PSD Iasi, dupa autosuspendarea sa din functia de presedinte, mai arata sursa citata.

Nichita a declarat ieri ca in PSD Iasi s-au creat tabere si ca nu poate ramane indiferent la ceea ce se petrece in filiala.

„Acum vad ca lucrurile s-au agravat si incerc sa fac tot ce-mi sta in putere sa-i unesc inapoi si sa-i aduc la aceeasi masa la discutii. Asta ma intereseaza cel mai mult, pentru ca am avut o runda de dialoguri cu organizatii intregi din zona judetului si am vazut ca se creeaza o anumita scindare. Asta este rau pentru partid”, a afirmat Nichita.

Pe data de 7 mai, Gheorghe Nichita a anuntat ca se autosuspenda din toate functiile politice detinute, pana la clarificarea situatiei sale juridice, el precizand ca a luat decizia in urma unei discutii cu premierul Victor Ponta.

In perioada autospendarii lui Nichita, PSD Iasi a fost condusa de Victorel Lupu, un apropiat al lui Nichita.

Potrivit unor surse, Gheorghe Nichita nu exclude nici varianta candidaturii sale la alegerile locale de anul viitor, dar ca nu este decis daca va candida la functia de primar sau pe listele PSD pentru consiliul judetean.

Primarul suspendat al Iasiului este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale pentru a o urmari pe fosta sa iubita. In acelasi dosar sunt cercetati, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, seful Politiei Locale Iasi, si Stefan Avirvarei, sef serviciu in aceeasi institutie.

Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.

Foto: atacdeiasi.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: