Ghinea il pune la punct pe Ciolacu: „Arunca cu laturi si rahat in spatiul public. Trebuie sa raspunda, face un balci national. E a patra oara cand anunta ca a fost respins PNRR”

politica

Ministrul  Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, il acuza pe Marcel Ciolacu ca arunca in spatiul public cu „laturi si rahat” in privinta PNRR.  „Vom avea mai multe feed-backuri de la CE pe capitole. Facem un balci national din chestia asta?”, subliniaza Ghinea.

„Azi dimineata, in loc sa ne vedem de treaba am stat sa raspund la tampeniile dlui Ciolacu. E un fake news ca a fost repins PNRR. Nu consider ca observatiile CE sunt critice, se pot rezolva

Romania are al 6-lea plan din UE. E ceva nou si pentru noi, si pentru CE. Romania trebuie sa faca toate proiectele clare de la bun inceput. Este fara precedent, ar fi fost cu totul uimitor ca CE sa nu aiba observatii pe 29 de miliarde de euro. Nu e nimic neobisnuit. Avem o opozitie isterica din partea PSD. Nu exista niciun stat membru cu asa ceva

E a patra oara cand Ciolacu anunta ca a fost respins PNRR. PNRR nu a fost respins. Ganditi-va ca lui Firea i-a luat 4 ani sa scrie un proiect pe termoficare. Da, e o neconcordanta pe care o vom corecta. Nu inseamna ca cineva e incompetent. Sunt 240 de anexe la PNRR.

Vom avea mai multe feed-backuri de la CE pe capitole. Facem un balci national din chestia asta? Am invitat PSD la minister sa citeasca drafturile. Dovada de transparenta mai mare…”, a declarat Ghinea pentru hotnews.ro.

Ghinea a mai spus ca a ramas „socat” dupa ce a vazut atitudinea lui Ciolacu in urma intalnirii de de la sediul Guvernului, in care i-a prezentat PNRR.

„A fost un dialog uman. Eu nu ma obisnuiesc cu acest stil in care discutam uman, apoi iesim la TV sa spunem incompetenta, demisia! Sunt usor socat. Permanent PSD a hranit spatiul public cu fake news.

I-am spus azi, ca sa rupem pisica, sa discutam cu demisia pe masa. Ma duc la motiune luni cu demisia pe masa. Daca CE respinge CNRR, imi dau demisia.

Dar cineva trebuie sa fie responsabil si pentru aceste laturi si rahat lansate in spatiul public si acela sa fie Ciolacu.

Vom afla in 30 septembrie decizia PNRR. De ce abia acum? Am ajuns la ideea ca CE s-ar putea sa aiba nevoie de mai mult timp si sa cerem extinderea timpului”, a mai spus Ghinea.

Vicepremierul Dan Barna, copresedinte USR PLUS, a declarat, vineri, la Sibiu, ca ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) Cristian Ghinea este un om „foarte vertical”, iar gestul sau de a lucra cu demisia pe masa in legatura cu aprobarea Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR) este unul „demn”.

„Cristian Ghinea este un om foarte vertical, si evident ca ii sustin acest punct de vedere, cum sustin si pariul si provocarea pe care i-a adresat-o domnului Ciolacu (n.r. Marcel Ciolacu, presedintele PSD). Daca PNRR va fi respins de Comisia Europeana, Cristian Ghinea si-a pus mandatul pe masa. E corect, e logic, e demn, dar la fel si domnul Ciolacu, care arunca in derizoriu cu iresponsabilitate cel mai important program pentru Romania sa isi puna mandatul pe masa, daca Comisia Europeana va aproba acest program si Romania va intra in etapa de dezvoltare care inteleg ca il amaraste teribil pe liderul PSD”, a spus Barna intr-o declaratie de presa.

Ministrul Cristian Ghinea a aratat ca PNRR este un exercitiu unic pentru ca toate detaliile trebuie stabilite inainte de incepere – spre deosebire de fondurile europene clasice, unde se decid doar alocarile inainte si proiectele concrete se fac ulterior.

„Ciolacu, hai sa discutam cu demisia pe masa! Factual, situatia e clara si este descrisa in disclaimerul la tabelele trimise de Comisia Europeana publicate de PSD cu mare tam-tam: sunt intrebari puse de Comisia Europeana legate de procedura de costing. Am spus in mai multe randuri ca PNRR este un exercitiu unic pentru ca toate detaliile trebuie stabilite inainte de incepere – spre deosebire de fondurile europene clasice, unde se decid doar alocarile inainte si proiectele concrete se fac ulterior”, a scris ministrul, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: