Ghinea prezice: „La anul nu se vor mai suporta intre ei. Facem pariu ca PSD va veni la noi sa votam o motiune de cenzura impotriva propriului guvern?”

politica

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, este convins ca actuala coalitie nu va tine mai mult de un de zile. El anunta ca PSD va veni cu siguranta ca ceara voturile USR pentru a darama Guvernul Ciuca.

„Ma pufneste rasul cand ii vad ca fac planuri pe 7 ani, cand durata medie a unei coalitii este un an in Romania.

Miza reala va fi gestionarea pe termen scurt a pandemiei si modul in care se reonfigureaza sistemul politic. Sunt la putere toate partidele vechi, iar in Opozitie sunt doar partide noi: opozitia liberala USR si cea nationalist-extremista AUR.

Sistemul politic e la putere, fortele antisistem sunt in Opozitie. Deci in urmatorii 3 ani, daca nu se schimba ceva, sistemul – partidele vechi, televiziunile, serviciile – este la putere si trebuie sa demostreze ca poate guverna modern tara, ceea ce eu nu cred. Ei stiu doar sa imparta rente.

A guverna modern inseamna sa ai politici antiabandon scolar care sa treaca de la Educatie la Munca, sa faci autostrazi impacand politica de a turna beton cu politica de mediu.

Nu-i vad rezistand foarte mult si ma intreb ce vom face cand PSD ne va propune sa votam o motiune de cenzura impotriva propriului guvern, pentru ca nu se mai suporta intre ei.

Facem pariu ca patim chestia asta pana in noiembrie anul viitor?”, a declarat Ghinea intr-un interviu pentru Spot Media.

Ghinea a subliniat apoica PSD si PNL vor guvern ape un program facut de USR.

„In mod paradoxal, prin PNRR, coalitia USL va guverna pe un program de guvernare facut de USR si PNL.

PNRR este un plan de reforme si investitii care daca e indeplinit nici macar nu mai e nevoie de multe in plus. Ai de la debirocratizare, la schimbari de legi necesare”, a subliniat Ghinea.

Mai mult despre:

Comentarii: