Ghita, turnat la DNA de un deputat PSD: „Ne-a SANTAJAT cu Romania TV”

politica

Un deputat PSD le-a declarat procurorilor DNA ca Sebastian Ghita si-ar fi santajat colegii cu televiziunea Romania TV, pentru ca acestia sa respinga cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii sale preventive, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.

Un deputat PSD a fost audiat joi de procurorii DNA, in calitate de martor, precizand ca miercuri, la votul privind cererile DNA de retinere si arestare a lui Sebastian Ghita, acesta si-ar fi santajat colegii deputati cu televiziunea Romania TV pentru a obtine voturi negative, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Intrebat de acuzatiile e care i le aduce colegul de partid, Ghita a declarat, la iesirea de la audieri, ca „imi este interzis sa va ofer orice fel de informatie. Nu am voie sa spun nimic. Procurorul mi-a spus ca nu am voie sa vorbesc, am scris acele lucruri si nu am voie sa le incalc. Ma simt interzis”.

Procurorii il cerceteaza pe Sebastian Ghita sub control judiciar pe cautiune, suma pe care va trebui sa o plateasca fiind stabilita la 13 milioane de euro. Aceleasi surse sustin ca suma reprezinta 10% din averea parlamentarului, estimata la aproximativ 130 de milioane de euro.

Aceleasi surse sustin ca la stabilirea cautiunii s-a avut in vedere gravitatea faptelor, starea materiala si faptul ca patru persoane cercetate in acest dosar arestate preventiv.

Masura a fost luata dupa ce plenul Camerei Deputatilor a respins cererile DNA de retinere si arestare a parlamentarului.

Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: