life

Gigi Becali ne spune de ce suntem saraci: „Dumnezeu i-a facut pe saraci ca sa ne mantuim noi, bogatii”

Afaceristul Gigi Becali sustine ca saracia a fost creata special de Dumnezeu pentru a-i mantui pe cei bogati.

„Dumnezeu a facut bogati si saraci. Dar stii de ce i-a facut si pe saraci? Ca putea sa-i faca pe toti bogati. El i-a facut pe saraci pentru bogati. Deci, dupa ce ne-a dat noua niste bogatii la bogati, ne-a mai dat si niste saraci, ca sa ne mantuim prin ei”, a declarat Becali  cu ocazia unei noi pomeni in fata palatului sau din Bucuresti.

George Becali a fost trimis in judecata, la inceputul anului, de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea pentru savarsirea infractiunii de frauda la vot.

Potrivit portalului instantelor de judecata, dosarul a fost inregistrat marti la Judecatoria Buftea, urmand sa intre in procedura de camera preliminara.

Conform art.387 alin.1 lit.a din Codul penal, infractiunea de frauda la vot reprezinta fapta persoanei care voteaza fara a avea acest drept si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.

George Becali a fost eliberat conditionat in aprilie 2015 din Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani si 6 luni primita in trei dosare. Este vorba de dosarul „Valiza”, cel privind schimbul de terenuri cu MApN si dosarul sechestrarii hotilor care i-au furat masina.

Dupa ce a fost eliberat conditionat din inchisoare, lui Becali i s-au impus mai multe interdictii, printre care dreptul de a alege si de a fi ales in functii publice, dar si dreptul de a vota.

In octombrie 2018, el s-a prezentat la vot la „Referendumul pentru familie”, in cadrul caruia romanii au fost chemati sa se exprime daca sunt de acord sau nu pentru schimbarea definitiei familiei din Constitutie, respectiv daca formularea „casatoria liber consimtita intre soti” sa fie schimbata in „casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

„Chiar daca sunt 40 de grade afara, merg sa votez. Si in patru labe merg la referendum. E cea mai mare actiune din Romania in ultimii ani. E mai important decat toate razboaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor si al nepotilor. Daca nu se face referendum si nu se spune clar ca familia e compusa din barbat si femeie, va fi greu. Astia ne ataca usor, usor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. Trebuie sa salvam tara”, declara Gigi Becali in octombrie 2018.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: gigi becali

Recent Posts

Un tanar din Bacau, salvat in extremis dupa ce a fost muscat de o vipera

Duminica, 19 mai 2024 la Centrul Primiri Urgente (CPU) al Spitalului Municipal Roman a fost…

42 de minute ago

O „furtuna seismica” a lovit supervulcanul Campi Flegrei – este cel mai puternic cutremur inregistrat in sudul Italiei in ultimii 40 de ani

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 pe scara Richter a lovit luni seara supervulcanul Campi Flegrei…

57 de minute ago

Caz neverosimul in Mehedinti: un profesor si un paznic de la DGASPC, arestati dupa ce ar fi violat sapte copii institutionalizati

Un instructor pentru educatie al Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Pufan” si un paznic…

O oră ago

Dupa moartea sa intr-un accident de elicopter, apar amanunte socante despre trecutul sangeros al „Macelarului din Teheran”

Fostul presedinte iranian Ebrahim Raisi a fost unul dintre cei mai inversunati inamici ai reformelor,…

2 ore ago