externe

Val de atacuri ale rusilor, 12 localitati au fost vizate. Ucrainenii au reusit sa le respinga pe toate

Unitati ale fortelor de aparare ucrainene au respins in ultimele 24 de ore atacurile invadatorilor rusi in perimetrul a 12 asezari din regiunile Lugansk si Donetk, in estul Ucrainei, a informat sambata Statul Major General al armatei ucrainene, citat de agentia de presa oficiala Ukrinform, informeaza Agerpres.

„In ultimele 24 de ore, ocupantii rusi au lansat 10 atacuri cu rachete, dintre care unul asupra infrastructurii energetice din Zaporojie (sud) si 26 de lovituri aeriene, precum si 81 de tiruri din sisteme de lansare de rachete multiple, in special, asupra unor tinte civile din orasul Oceakovo. Exista morti si raniti”, mentioneaza Statul Major intr-un comunicat postat pe Facebook.

Exista riscul de noi atacuri aeriene si cu rachete pe intreg teritoriul Ucrainei, avertizeaza Statul Major ucrainean.

Inamicul continua sa efectueze actiuni ofensive in directiile Bahmut, Avdeevka si Novopavlovsk, in timp ce se apara in directiile Kupiansk, Liman, Zaporojie si Herson, potrivit inaltului comandament militar ucrainean.

Autoritatile ucrainene au anuntat sambata ca un atac rusesc impotriva orasului Kostiantinivka, din regiunea Donetk (est) s-a soldat cu trei morti si cel putin doi raniti, potrivit EFE.

„Trei civili au fost ucisi si cel putin doi au fost raniti intr-un atac cu racheta al ocupantilor rusi in aceasta dimineata la Kostiantinivka”, a raportat Pavlo Kirilenko, guvernatorul ucrainean al regiunii aflate sub control partial prorus, pe contul sau Telegram.

„Rusii au tras asupra unei zone rezidentiale si au avariat patru cladiri de apartamente, un hotel, garaje si masini civile”, a adaugat el, mentionand ca actiunile de salvare nu au fost inca incheiate.

Potrivit lui, echipe de salvare si oficiali din politie se afla la fata locului pentru a „documenta cu atentie inca o crima a ocupantilor rusi”, noteaza Reuters.

Anterior, Kirilenko declarase ca patru persoane au fost ucise si cel putin sapte au fost ranite in urma loviturilor ruse din ultimele 24 de ore in regiunea Donetk, scena unor lupte grele.

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat vineri ca situatia de pe frontul Donetk continua sa fie „extrem de grava”, unde Rusia isi intensifica ofensiva pe fondul invaziei sale pe scara larga, lansata in februarie trecut.

„Ocupantii nu doar ne ataca pozitiile, ci si distrug in mod deliberat si metodic orasele si satele din jurul lor”, a subliniat presedintele Zelenski in discursul sau zilnic catre populatie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

8 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

9 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

9 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

9 ore ago