externe

Glenn Close anunta ca este „traumatizata psihologic”: „Mi-am petrecut copilaria intr-un cult religios”

Actrita americana Glenn Close, de opt ori nominalizata la premiile Oscar, a vorbit intr-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat „The Me You Can’t See”, despre trauma cu care a trait timp de mai multe decenii, dupa ce si-a petrecut copilaria intr-un cult religios, informeaza site-ul revistei People, citat de Agerpres.

In acel serial TV, vedeta americana, in varsta de 74 de ani, a dezvaluit ca tatal ei, medicul William Taliaferro Close, s-a alaturat unui grup religios conservator, Moral Re-Armament, in 1954, cand ea avea varsta de sapte ani.

Tatal ei a devenit atat de implicat in organizatia religioasa, incat si-a mutat intreaga familie in sediul general al cultului, aflat in Elvetia, unde familia Close a trait timp de 15 ani, inainte ca Glenn Close sa revina in Statele Unite pentru a-si continua studiile universitare in statul Virginia, la varsta de 22 de ani.

„Practic, era un cult”, a declarat actrita americana in episodul final al acestui serial documentar produs de Oprah Winfrey si printul Harry, dedicat sanatatii mintale. „Toata lumea purta acelasi tip de haine si existau multe reguli, mult control. A fost cu adevarat ingrozitor”, a adaugat ea.

Potrivit declaratiilor sale, faptul ca a petrecut atat de mult intr-un cult religios i-a afectat capacitatea de a avea relatii durabile.

„Din cauza efectelor devastatoare, emotionale si psihologice, induse de acel cult, nu am avut succes in relatiile mele si in a-mi gasi un partener permanent, iar mie imi pare foarte rau pentru acest lucru”, a mai spus vedeta hollywoodiana.

„Este uimitor cum ceva prin care ai trecut la o varsta atat de frageda a vietii tale are in continuare un potential atat de distructiv. Cred ca asta este o trauma din copilarie. Sunt traumatizata psihologic”, a continuat ea.

In acelasi episod, Glenn Close a vorbit si despre tulburarile mintale din familia ei, in special despre cele cu care s-au confruntat sora ei, Jessie Close, si fiul acesteia, Calen Pick.

Actrita a rememorat momentul in care sora ei i-a cerut ajutorul atunci cand se aflau in resedinta pe care familia lor o detine din Wyoming.

„Dupa cum imi amintesc, copiii ei erau deja in masina, iar ea a venit la mine pe aleea din fata casei si mi-a spus: ‘Am nevoie de ajutor. Nu ma pot opri sa nu ma gandesc la sinucidere’. Pentru mine, a fost un soc”, a dezvaluit artista.

In cele din urma, Jessie a primit ajutor de specialitate: „A ajuns la McLean Hospital – un spital psihiatric din Massachusetts – eu am dus-o acolo. A fost in sfarsit diagnosticata, la varsta de 50 de ani, cu tulburare bipolara si cu tendinte psihotice”.

„Jessie mi-a spus ca se temea ca daca alti parinti vor afla ca era bipolara, atunci nu le vor permite copiilor lor sa se joace cu fiica ei”, a dezvaluit Glenn Close.

In 2010, vedeta americana a devenit cofinantatoare a ONG-ului „Bring Change To Mind” (BC2M), care are misiunea de a creste gradul de constientizare in societate si de a elimina stigmatul si tacerea din jurul maladiilor mintale.

In anii recenti, Glenn Close a asistat la momentele in care Jessie si Calen au vorbit in mod public despre problemele lor de sanatate mintala, iar actrita spune ca a fost inspirata de onestitatea rudelor sale.

„Faptul ca au vorbit public pe o platforma nationala despre afectiunile cu care au trait pana acum inseamna curaj pur. Ei sunt eroii mei, chiar daca acest cuvant (erou, n.r.) este folosit excesiv, insa ei sunt cu adevarat eroii mei”, a mai spus Glenn Close.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: glenn close

Recent Posts

Viktor Orban vine in Transilvania chiar inainte de alegerile din 9 iunie. Ministru ungar: „Oricine este dusmanul maghiarilor din Transilvania este dusmanul Ungariei”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va sosi in Transilvania la inceputul lunii iunie, subliniind parteneriatul strategic…

21 de minute ago

Rascoala in Noua Caledonie a celor care doresc independenta. Franta a trimis trupe pentru a readuce „ordinea si linistea” – Video

Franta a impus miercuri stare de urgenta in teritoriul francez Noua Caledonie din Pacific pentru…

12 minute ago

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

2 ore ago

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea de Drept din cadrul ASE Bucuresti

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea…

4 minute ago

Accident comis de o soferita in Capitala, o bunica si nepotul ei au fost loviti in timp ce traversau strada

O soferita in varsta de 44 de ani din Bucuresti a lovit joi cu masina…

33 de minute ago

Romanca, legaturi cu cartelul Sinaloa din Mexic. A fost arestata in Spania intr-o afacere cu o cantitate uriasa de droguri

Politia spaniola a anuntat joi confiscarea a 1.800 de kilograme de metamfetamina pe care unul…

O oră ago