Golanie PSD-ALDE, au confiscat rezultatele referendumului. Au furat pana si initiativa „Fara penali”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (ALDE) si presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu (PSD), au transmis, marti seara, un comunicat de presa comun in care anunta revizuirea Constitutiei in acord cu rezultatele referendumului pe justitie.

Un comunicat, cei doi lideri ai unor partide care au boicotat de fapt referendumul, sustin ca „este de datoria noastra sa initiem modificarea legii fundamentale pentru a pune de acord textele constitutionale cu vointa exprimata de alegatori”. In propunerea lor de revizuire a Constitutiei se afla chiar si initiativa „Fara penai in functii publice”.

„Nu pot fi alesi in organele administratiei publice centrale si locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de presedinte al Romaniei, cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii”, se afirma in initiativa PSD-ALDE.

In comunicat, Tariceanu si Ciolacu se transfrma brusc in mari aparatori ai referendumului pe justitie si acuza partidele de Opozitie ca „au refuzat un dialog constructiv” pentru punerea in aplicare a rezultatelor referendumului.

Comunicatul integral:

ā€¯Intelegem ca este de datoria noastra sa initiem modificarea legii fundamentale pentru a pune de acord textele constitutionale cu vointa exprimata de alegatori la referendum si pentru asigurarea unui cadru legal previzibil, unitar si stabil.

Astfel, se va institui interdictia de a se acorda gratiere individuala pentru infractiuni de coruptie. De asemenea, se va crea un cadru normativ nou referitor la ordonantele Guvernului, prin care se limiteaza domeniile in care pot reglementa ordonantele de urgenta si se va extinde sfera de reglementare a controlului constitutional asupra ordonantelor. Totodata, vor fi transpuse in dispozitiile constitutionale principiile integritatii in exercitarea demnitatilor si functiilor publice.

Consideram ca aceste masuri corespund votului majoritar la nivelul societatii in acest moment si ca ele trebuie sa isi gaseasca o transpunere in legislatie.

Pe de alta parte, nu putem sa nu subliniem superficialitatea partidelor de opozitie care au refuzat un dialog constructiv si pe aceasta tema. Ne este tuturor si mai clar ca ei continua sa se raporteze la cetateni si la mesajul pe care acestia l-au transmis pe 26 mai doar cand vine vorba de beneficii electorale.

Toata lumea s-a convins ca niciun membru al opozitiei nu isi doreste in mod real guvernarea, cum nu isi doresc sa rezolve vreuna dintre problemele cetatenilor, dar ne asteptam ca macar pe acest subiect de interes public major sa aiba o abordare matura si serioasa si sa nu incerce sa blocheze aceasta initiativa legislativa in Parlament.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: