Gorila femela care a salvat un copil ce cazuse in cusca cu gorile: „L-a luat si l-a leganat”. Copilul avea mana rupta – Video

life

Un eveniment din 1996 continua sa impresioneze oamenii din intreaga lume, atragand atentia asupra comportamentului extraordinar al unor animale. Un copil in varsta de 3 ani a fost ingrijit cu mare atentie de o gorila femela dupa ce a cazut, de la o mare inaltime, in cusca cu gorile de la gradina zoologica Brookfield din Chicago.

Pe 16 august 1996, vizitatorii aflati in gradina zoologica Brookfield au privit cu groaza cum un copil mic a cazut de la aproape 5 metri intr-o cusca in care se aflau sapte gorile. Toti se asteptau la ce era mai rau in timp ce copilul zacea ranit. El isi rupsese mana si a avea rani profunde la nivelul fetei. Sapte gorile locuiau in incinta. Gorilele sunt cunoscute ca fiind animale feroce si teritoriale.

Insa, Binti-Jua, o gorila de campie in varsta de 8 ani, s-a apropiat de baiat si l-a luat in brate. „L-a luat pe baiat, l-a leganat si l-a plimbat”, a declarat la vremea respectiva Sondra Catzen, purtatoare de cuvant a gradinii zoologice, pentru Chicago Tribune.

Gorila a avut grija de copil in timp ce isi purta propriul ei pui pe spate, care se numeste Koola.

Gorila femela parea sa actioneze din compasiune pur maternala pentru copilul uman. Binti Jua  inseamna „fiica soarelui”. Ea s-a dus apoi la marginea custii si a asteptat ca ingrijitorii gradinii zoologice sa vina sa ia copilul. Binti a predat copilul in mod pasnic inainte de a se intoarce la restul gorilelor.

Copilul era treaz si plangea cand paramedicii au ajuns la el. Baiatul a fost tratat la un spital si si-a revenit complet. Baiatul si mama nu au fost niciodata identificati.

La scurt timp dupa acest eveniment, echipe de filmare si reporteri din Anglia, Germania si Australia au venti sa o filmeze pe Binti. Zeci de persoane au oferit bani pentru a o „adopta”, iar un bacan din Chicago a oferit 25 de kilograme de banane gratuite.

Imaginile, repostate acum pe contul de Twitter Fascinating, au starnit amintiri puternice unor americani din Chicago. „Acest lucru este real. Eram la gradinita cand s-a intamplat asta. Si chiar am fost intr-o excursie scolara exact la aceasta gradina zoologica la o saptamana dupa ce s-a intamplat acest incident”, a relatat o americanca.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: