Granicerii Ucrainei, mesaj pentru „mobilizatii” Rusiei: „Pentru prima si ultima oara, trebuie sa intelegeti ca nu vom renunta la nici un metru din pamantul nostru”

externe

Politistii de frontiera ucraineni au lansat, duminica, un apel catre rusii proaspat mobilizati, indemnandu-i sa nu intre in Ucraina. „Pentru prima si ultima oara”, se subliniaza in mesaj.

„Operatiunea voastra speciala se prelungeste cu mai mult de 3 zile. Iar liderul vostru [Putin] a proclamat dispunerea voastra… scuzati, mobilizarea. In timpul celor sapte luni de razboi, ar fi trebuit sa intelegeti ca nu vom renunta la nici un metru din pamantul nostru. Saizeci de mii de compatrioti de-ai vostri fertilizeaza cu succes solul negru ucrainean. Oricat de multa carne de tun ar veni in Ucraina, nu va schimba nimic”, se arata intr-o inregistrare video distribuita de Serviciul de presa al Serviciului de Stat al Politiei de Frontiera din Ucraina

Politistii de frontiera s-au adresat soldatilor Rusiei in limba lor. Acestia ii invita pe rusi sa evite recrutarea sau sa se predea.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca drapelul tarii sale flutura deja in multe locuri din Donbas, unde Rusia a organizat referendumuri de anexare pe care liderul de la Kiev le-a calificat drept „farsa”, transmite duminica EFE.

„Rusia a pus in scena o farsa in Donbas. O farsa absoluta pe care vrea s-o prezinte drept referendumuri”, a apreciat Zelenski in obisnuitul sau discurs din timpul noptii.

„Au pus la cale un spectacol, au mers din casa in casa inarmati cu mitraliere, au impartit bucati de hartie si propagandistii faceau filme cu zonele ocupate. Iar acum drapelul ucrainean flutura acolo”, a subliniat el.

Potrivit lui Zelenski, in aceasta saptamana s-au inmultit drapelele ucrainene in Donbas, iar „saptamana viitoare vor fi si mai multe”.

Presedintele Ucrainei s-a referit mai exact la orasul Liman, din regiunea Donetk, in care au intrat trupele ucrainene.

„Drapelul ucrainean flutura deja la Liman, in regiunea Donetk, si acolo va ramane. Nici urma de referendumuri in acel loc”, a dat el asigurari.

Zelenski a insistat ca Ucraina isi va recupera toate teritoriile, inclusiv peninsula Crimeea, anexata ilegal de Rusia in 2014.

„Ucraina isi va recupera ceea ce-i apartine, in est si in sud. Ceea ce se incearca sa fie anexat acum si la fel si Crimeea, care a fost anexata in 2014. Drapelul nostru se va afla si acolo”, a subliniat liderul de la Kiev.

Mai mult despre:

Comentarii: