news

Greva la CFR, 19 trenuri au fost anulate. Sindicalist: „Este o falimentare mascata”

19 trenuri sunt anulate, joi, ca urmare a unei greve la CFR. Cei care asigura intretinerea trenurilor si-au incetat activitatea in mai multe judete din tara. Este vorba despre depourile din Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Galati, Satu Mare, Timisoara, Arad, Ploiesti, Pitesti, Sibiu. Sunt 1.300 de oameni care protesteaza.

Cei care se ocupa de mentenanta si revizia locomotivelor sunt in greva pentru ca CFR Calatori refuza sa incheie un nou contract de mentenanta. Exista acel protocol conform careia o locomotiva trebuie sa intre in revizie din trei in trei zile.

„Vechiul contract de mentenanta intre CFR Calatori si SCRL a expirat in data de 31 decembrie 2019. Desi nu au existat diferente majore pe plata, pe valoarea financiara a contractului, CFR nu a dorit sa mai semneze contractul, trecand la infiintarea unor puncte paralele de lucru, fapt care ar duce la falimentarea intentionata a SCRL Brasov. Salariatii SCLR, in numar de 1.500 de angajati, au drepturi restante de recuperat, iar falimentarea intentionata ar impiedica salariatii SCRL sa recupereze drepturile financiare restante”, explica Ghita Nicolae, lider de sindicat SCLR.

Ionel Savin, prim vicepresedintele Sindicatului National Solidaritatea 2012, declara, de asemenea, la inceputul anului ca CFR incearca „o falimentare mascata” a SCRL.

„Oamenii refuza sa mai lucreze. Practic, ei (CFR, n.r.) incearca sa falimenteze SCRL, dar este o falimentare mascata, intrucat declarativ au inceput prin a spune initial ca doresc sa absoarba o parte din personalul SCRL, etapizat. Lucrurile au inceput undeva in luna septembrie 2019, cu o notificare catre SCRL precum ca ar trebui sa isi retraga angajatii din patru puncte de lucru, ceea ce s-a si intamplat in luna noiembrie. Numai ca atunci SCRL i-a notificat prin directorul de la acea data, care este si administrator special, intrucat societatea este in insolventa, si le-a spus foarte clar ca aceste retrageri de personal vor duce la costuri suplimentare pentru CFR Calatori si, implicit, daca se continua aceeasi politica, va duce la falimentarea SCRL. Lucrurile au continuat, CFR Calatori a preluat angajatii din cele patru puncte de lucru, iar la momentul de fata angajatii din cele patru puncte de lucru nu presteaza inca activitate de reparatii, ci sunt pusi sa faca alte lucruri care nu tin de reparatii. Prestatiile se fac in alte parti, la depourile de domiciliu ale materialului rulant, ceea ce incarca cu costuri CFR Calatori”, a declarat, marti, pentru Agerpres, Ionel Savin.

Cele patru puncte preluate de CFR Calatori sunt: Medgidia, Sighet, Piatra Olt si Oravita.

De asemenea, Savin a precizat ca CFR Calatori a incercat sa induca ideea ca aceste cheltuieli au crescut din cauza SCRL, motivul real fiind „deciziile luate de managerii transportatorului public feroviar de calatori”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: greva CFR

Recent Posts

Protest in Peru dupa ce guvernul a asociat transsexualitatea cu o tulburare mintala

Membri ai unor grupuri LGBTQ au manifestat, vineri, in fata Ministerului Sanatatii din Peru, dupa…

2 ore ago

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

13 minute ago

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

O oră ago

Propunere soc: Donald Trump solicita ca lui Joe Biden sa i se faca testul anti-drog inainte de prima dezbatere prezidentiala

Donald Trump a cerut vineri ca Joe Biden sa fie testat antidrog inainte de cele…

9 minute ago

Vladimir Putin respinge „armistitiul olimpic” cerut de Emmanuel Macron. Replica la interdictia impusa sportivilor rusi de a participa la JO sub culorile tarii lor

Presedintele rus Vladimir Putin a sugerat ca Moscova nu va respecta cererile de incetare a…

49 de minute ago