Grindavik se scufunda cu cinci centimetri pe zi. Orasul islandez este impartit in doua de o dolina uriasa

externe

Au aparut noi imagini care arata o dolina uriasa si pagubele din orasul de pescari islandez Grindavik in urma cutremurelor, potrivit Mirror.

Orasul Grindavik se scufunda cu 5 cm in fiecare zi. In unele zone, o parte a drumului este cu un metru mai jos. Fotografiile arata crapaturi in peretii caselor, trotuare inaltate si drumuri crapate.

Au fost aduse buldozere pentru a umple gaurile, iar rezidentii sunt escortati de serviciile de urgenta la casele lor pentru a-si lua bunurile abandonate in intervale de 30 de minute.

Mai multe cladiri au fost avariate.

Activitatea seismica a inceput sa creasca in zona din jurul vulcanului Fagradalsfjall pe 25 octombrie, cand la nord de Grindavik au avut loc peste 1.000 de cutremure in doar cateva ore. Doua cutremure puternice – cu magnitudinea de 3,9 si 4,5 – au avut loc la o adancime de aproximativ 5 km.

De atunci, sute de cutremure au fost inregistrate in fiecare zi si s-au observat ridicari ale terenului in zona, ceea ce indica faptul ca magma se acumuleaza sub pamant. Expertii au spus ca o eruptie vulcanica ar putea avea loc in cateva zile dupa ce datele Icelandic Met Office (IMO) au aratat ca exista un „tunel de magma” la aproximativ 15 km de la Sundhnuk in nord, pana la Grindavik si apoi in mare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: