Grindeanu a cazut ca musca-n lapte in miezul conflictului israeliano-palestinian. Presa israeliana anunta ca premierul roman se opune unei rezolutii UNESCO

news

Jerusalem Post anunta, vineri, ca premierul Romaniei se opune ca Autoritatea Palestiniana sa plateasca salarii „familiilor teroristilor” precum si ca nu ar fi de acord cu o recenta rezolutie UNESCO privind conflictul israeliano-palestianian.

„Romania se opune ca Autoritatea Palestianiana sa sustina financiar familiile teroristilor, a declarat premierul acestei tari, Sorin Grindeanu, pentru The Jerusalem Post”, anunta publicatia israeliana.

jpost

„Este impotriva valorilor noastre” si a celor ale Israelului si Uniunii Europene, a spus Grindeanu.

Publicatia mentioneaza ca Grindeanu nu a vizitat si teritoriile palestiniene.

Publicatia afirma ca ca problema sustinerii financiare a „familiilor teroristilor” a fost unul dintre subiectele fierbinti ale discutiilor dintre Grindeanu si premierul israelian, Netanyahu.

„Romania ramane ferma in sustinerea luptei impotriva terorismului. Condamnam terorismul in toate formele si manifestarile sale si subliniem ca nu poate exista justificare pentru astfel de actiuni”, a declarat premieurl roman intr-o conferinta de presa comuna cu cel israelian.

JPost mentioneaza ca Grindeanu s-a referit si la rezolutia UNESCO, adoptata in octombrie 2016, potrivit careia  „Israelul este o putere ocupanta in Ierusalimul de Est”. „Romania nu recunoaste suveranitatea Israelului asupra Ierusalimului de Est. Insa Grindeanu nu a avut nicio problema sa explice ca el credea ca este in Israel in timp ce se afla in holul hotelui King David, aflat in partea de vest a Ierusalimului”, mentioneaza publicatia israeliana.

Sorin Grindeanu s-a aflat joi si vineri intr-o vizita oficiala in Israel.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: