Grindeanu anunta ca s-a transformat in tehnocrat. El spune ca lasa politica deoparte

politica

Politica trebuie lasata deoparte timp de trei ani, a afirmat, luni, premierul Sorin Grindeanu, precizand ca in aceasta perioada atentia trebuie indreptata spre administratie.

„Timp de trei ani de zile de acum incolo, trebuie sa lasam politica deoparte, sa ne ocupam de administratie. (…) Trebuie sa ne ocupam de lucrurile pentru care ne-au ales oamenii, indiferent ca suntem la UDMR, PSD, PNL s.a.m.d. Si in 2020, daca am facut lucruri pentru comunitatile pe care le conducem, sigur vom avea succes si in alegeri”, a declarat Grindeanu, la Adunarea Generala a Asociatiei Oraselor din Romania.

Seful Executivului a dat exemplu editia a doua a Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL 2), care a fost criticata in Parlament.

„Atat este de prost acest program PNDL 2 ca de la 5.000 de proiecte cat ne-am gandit (ca vor fi depuse — n.r.) au ajuns la peste 12.000, asta fiindca lumea n-are ‘incredere’ in PNDL. (…) Si, de la o suma enorma de 30 de miliarde, e mai mult decat dublu acum ceea ce s-a depus la Ministerul Dezvoltarii. (…) E un program national extrem de important pentru noi si care va incerca sa (…) reduca aceste decalaje intre sat si oras”, a spus Grindeanu.

Premierul a vorbit si despre proiectul Codului administrativ. „E pe final aceasta dezbatere. Va fi trimis spre Parlament”, a precizat Grindeanu.

Totodata, prim-ministrul a reiterat ca este in pregatire legea proiectelor strategice.

„Daca vorbim de infrastructura, in ultimii 27 de ani, indiferent de culoarea politica a guvernelor care (…) au condus aceasta tara, pe infrastructura vedem rezultatul. Stam prost. Daca privim o harta a Europei, (…) vedem ca parca suntem o insula pe tot ceea ce inseamna culoarele europene, (…) incepem sa fim ocoliti. (…) O sa venim si aici cu acest cadru legal prin care sa reducem termenele de implementare a unor proiecte strategice, fie ca vorbim de infrastructura, de energie sau de aparare”, a aratat Sorin Grindeanu.

Premierul s-a referit si la „birocratia incredibila” privind proiectele finantate din fonduri europene.

„Ne facem singuri viata amara. (…) Sunt lucruri care nu sunt cerute de Comisia Europeana, sunt lucruri cerute de noi, in tara, de diverse institutii. Am avut o discutie (…) cu doamna vicepremier (Sevil Shhaideh — n.r.), cu doamna comisar european Corina Cretu. (…) Nimeni nu cere la Comisia Europeana aceasta birocratie incredibila pe care o avem”, a punctat Grindeanu.

Seful Executivului a dat exemplu si autostrada Lugoj — Deva. „N-avem ursi in Timis. (…) Un lot de autostrada intre Lugoj si Deva si-a dublat costurile datorita unor cereri facute de Guvernul Romaniei, undeva prin 2009 — 2010, catre Comisia Europeana, (…) ca sa existe acele tuneluri prin care sa treaca ursii. (…) Fara acel tunel, lotul respectiv costa 108 milioane, (…) cu tot cu tunel 220”, a explicat Grindeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: