Grindeanu ofera detalii despre lista pe care a primit-o de la americani cu prevederi pentru respectarea statului de drept

news

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, ca feedback-ul rezultat in urma vizitei oamenilor de afaceri americani, delegati ai Consiliului de Afaceri Americano-Roman (AMRO), este unul „foarte bun” si a adaugat ca Guvernul nu are „niciun to do list” din partea delegatiei oamenilor de afaceri americani. Grindeanu a subliniat ca acelasi document a fost trimis si Executivului de la Bucuresti si Administratiei Trump.

„Multumesc tuturor ministrilor care ieri (miercuri — n.r.) au fost la intalnirea cu investitorii americani, cei care ati avut si intalniri bilaterale. Feedback-ul pe care-l avem este unul foarte bun, ceea ce ne face optimisti. Nu avem niciun to do list, contrar a ceea ce sperau unii. Acelasi document a fost inaintat si Administratiei Trump si Guvernului Romaniei, tocmai pentru a intari acest Parteneriat Strategic dintre Romania si SUA”, a declarat Sorin Grindeanu in deschiderea sedintei de Guvern, citat de Agerpres.

Premierul a reamintit ca in plan bilateral relatia cu partea americana functioneaza foarte bine in „domeniul securitatii, a partii militare”.

‘Ne dorim intarirea parteneriatului strategic si din punct de vedere economic. Pentru aceasta, cei care au venit ieri, impreuna cu noi, avem multe planuri comune pe viitor, impreuna cu dumneavoastra, si cred ca putem sa ajungem impreuna la intarirea acestui parteneriat strategic. Va repet, spre supararea, poate, a unora, nu exista niciun fel de to do list, cum nu a existat nici in urma cu vreo luna cand am fost la Bruxelles”, a mai spus Grindeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: