Grindeanu isi freaca mainile nerabdator. Vrea sa vada „ce s-a intamplat in ultimii 10 ani” la DNA

politica

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, referitor la afirmatiile ministrului Justitiei prin care a anuntat ca va dispune efectuarea unui audit extern in privinta activitatii DNA, DIICOT si a Parchetului General, ca asteapta sa vada examinarea, mai exact ce „s-a intamplat in ultimii 10 ani” in Ministerul Public.

Totodata, primul-ministru a tinut sa sublinieze ca auditul extern anuntat de Toader nu este acelasi lucru cu evaluarea realizata de ministrul Justitiei dupa decizia CCR prin care s-a constatat existenta unui conflict constitutional intre Ministerul Public si Guvern.

„Tudorel Toader a facut o evaluare, pe care a prezentat-o saptamana trecuta, despre modul in care cele doua institutii, DNA si Parchetul General, au actionat, luand in considerare decizia CCR legata de OUG 13 si actiuni. O evaluare si un audit a activitatii in intregime a Ministerului Public sunt doua lucruri total diferite. Inteleg ca de 10 ani nu s-au mai facut aceste lucruri. Nu e treaba mea sa fac asta, intra in fisa postului domnului ministru al Justitiei sa faca acest audit”, a spus Sorin Grindeanu.

Acesta a mai sustinut ca, in acest moment, prioritatile Ministerului Justitiei sunt rezolvarea situatiei precare din penitenciare si modificarea Codurilor penale pentru ca acestea sa fie puse in acord cu deciziile Curtii Constitutionale: „Ieri dimineata am avut discutii despre acele prioritati pe care Ministerul Justitiei le are, fie ca vorbim pe proiectul de lege privind punerea in acord a deciziilor CCR cu Codul Penal si Codul de Procedura Penala, fie ca vorbim de acel pachet legat de situatia din penitenciare”.

Sorin Grindeanu a subliniat ca, pentru ca statul de drept sa functioneze, este nevoie de institutii puternice in Justitie.

„Hai sa vedem auditul, sa vedem ce s-a intamplat in ultimii 10 ani, cu bune si cu rele. Pentru mine, ca prim-ministru, si cred ca pentru orice cetatean, ca statul de drept sa functioneze este important ca institutiile sa fie puternice si mecanismele interinstitutionale sa fie bine puse la punct si definite, indiferent de cine conduce o structura sau alta”, a conchis premierul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: