Grindeanu, nou derapaj. Il face „prost” pe Claudiu Nasui si cere interventia procurorilor impotriva ministrului

politica

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu afirma ca ministrul Economiei, Claudiu Nasui, este „prost” pentru ca a cerut Parlamentului sa amane dezbaterile legate de legea  pentru retelele 5G din cauza unor probleme de procedura sesizate de Comisia Europeana. Grindeanu cere si interventia procurorilor impotriva lui Nasui.

„Dupa ce, din Opozitie, USR se batea cu pumnii in piept cat de pro-american si pro-european este, acum, la Putere, ne arata fix contrariul! Ministrul Nasui cere azi amanarea dezbaterilor pe legea care blocheaza participarea Huawei la licitatia 5G, socand pe toata lumea! Asta deoarece, ca ministru, a fost de acord cu legea trecuta prin Guvern, iar ca membru CSAT a votat pentru acest proiect, trimis apoi la Parliament pentru dezbatere in regim de urgenta!

Practic Nasui ne transmite ca nu da doi bani pe urmatoarele fapte concrete:

– Iohannis a semnat in SUA un memorandum pe aceasta tema cu Trump, act care trebuie transpus acum in lege;

– toate statele europene importante au luat deja decizii similare ce elimina companiile chineze din licitiatiile 5G;

– amanarea legii blocheaza licitatia 5G, proiect vital pentru Romania, din care Guvernul unde Nasui e membru spera sa obtina sute de milioane de euro!

Daca Nasui s-a razgandit brusc din pricina lobbyului puternic al Huawei – asta e deja treaba procurorilor. Daca insa nu intelege despre ce e vorba, ii dau o veste trista: cand esti prost, nici macar noile tehnologii nu te ajuta sa maschezi asta…”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Claudiu Nasui a cerut Parlamentului amanarea dezbaterilor in ceea ce priveste adoptarea Legii pentru retelele 5G, pe motiv ca Guvernul nu ar fi respectat toti pasii procedurali, inainte de trimiterea in Legislativ.

„Institutia noastra (n.r. – Ministerul Economiei) a primit mesaje de atentionare atat din partea COM (n.r- Comisiei Europene), cat si din partea operatorilor economici, referitoare la obligativitatea respectarii procedurii de notificare a proiectului de Lege privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile implementarii retelelor 5G”, se arata in adresa trimisa de Claudiu Nasui presedintei Senatului, Anca Dragu, la 27 aprilie, citata de Adevarul.

Reprezentantul USR-PLUS sustine ca Guvernul Romaniei nu ar fi urmat parcursul normal pentru un astfel de act.

„Procedura de notificare prevazuta de Directiva (UE) 2015/1535 este aplicabila tuturor proiectelor de acte normative care contin reglementari tehnice elaborate la nivel national in sensul ca acestea nu pot fi adoptate decat ulterior parcurgerii respectivei proceduri de notificare”, se mai arata in cererea lui Nasui.

Mai mult despre: ,

Comentarii: