Grindeanu ofera detalii, cu ce s-a ocupat de cand a plecat din fruntea Guvernului. Pe Dragnea il asteapta vremuri grele

politica

Sorin Grindeanu spune ca din momentul in care a fost nevoit sa paraseasca functia de premier a avut numeroase intalniri cu membri si lideri ai PSD. Spre deosebire de Ponta, el intentioneaza sa ramana in PSD si sa il dea jos pe Dragnea din fruntea partidului.

„Am avut in Timis intalniri in aceasta saptamana cu multi colegi din PSD. M-au sunat foarte multi primari, consilieri locali, judeteni, m-au sunat si colegi din tara. La mare majoritatea dintre ei am raspuns la telefon. Intalnirea cu colegii ci su prietenii mei din Timis a fost emotionanta si mi-a dat energie. E foarte important pt un om politic ca anumite decizii pe care le ia sa simta ca are sustinere de acolo de unde provine, iar eu simt aceasta ernegie si sustinere in organizatia din care fac parte.

Eu sunt membru al acestui partid de 21 de ani. Nu am venit de la PD ca Dl Liviu Dragnea. Pe mine ma intereseaza foarte mult ca PSD sa functioneze conform statutului. Acest lucru nu se intampla in acest moment in PSD. Nu e foarte clar. S-a scos statutul de pe site, daca va aduceti aminte in acele zile. Lucruri legate de respectatarea statutului…in acest moment sunt in aer. Nu neaparat acum, ci de vreun an jumate.
Singura structura care functioneaza acum e CEx, acest pluton de executie”, a declarat Grindeanu intr-un interviu pentru Mediafax.

„PSD tot timpul era faimos ca are cadre, resurse umane sa faca un guvern. Nu exista in acest moment aceasta politica de resurse umane. In acest moment in PSD, sau de un an si jumatate, Cine scoate un pic capul are soarta cruda, ori e exclus, ori e sanctionat, ori este trimis la organizatia de baza. Este trimis la Timisoara”, a adaugat fostul premier.

Grindeanu a tinut sa sublinieze ca PSD are nevoie, in primul rand, sa scape de Liviu Dragnea.

„Nu e vorba de reforma in acest moment. In acest moment, in PSD e nevoie de un singur lucru – sa se aplice statutul. Pentru binele PSD in acest moment e nevoie de o schimbare de lidership. E evident acest lucru, dar nu rezolva problema. Daca pleaca Liviu Dragnea si vine cineva de acelasi tip n-am rezolvat problema. Problema e structurala- de a reporni motoarele interne ale PSD de a pune in functiune structurile, de a respecta statutul, de a reface, de a umbla la acea fisura care exista in acest moment intre conducerea centrala si teritoriu, acele sute de mii de oameni. De aceea cred ca schimbarea e necesara, dar nu rezolva problema de fond daca nu incepem sa lucram la aplicarea statutului”, a mai spus Grindeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: