Gruparea Savonea continua sa il apere pe Dragnea. CSM refuza sa apere independenta justitiei dupa acuzatiile lui Dragnea: „Ma consider detinut politic”

politica

Gruparea Savonea din CSM a respins solicitarea judecatoarei Andrea Chis de aparare a independentei justitiei dupa ce Liviu Dragnea a declarat, la iesirea din puscarie, ca a fost condamnat politic.

”In Plenul de azi, compus in majoritate din judecatori, solicitarea mea a fost respinsa, fiind exprimate 8 voturi pentru, dintre care 4 publice – al meu, al domnului judecator Mihai Andrei Balan, al doamnei procuror Tatiana Toader, precum si al domnului procuror Cristian Mihai Ban. 7 voturi au fost impotriva si unul nul.

Aceste afirmatii (ale lui Liviu Dragnea) sunt extrem de grave, cu atat mai mult cu cat provin din partea unei persoane care nu mai beneficiaza de prezumtia de nevinovatie in cauza in care a fost condamnat definitiv si si-a executat pedeapsa.

Tocmai din acest motiv, e imperios necesar ca astfel de afirmatii sa fie sanctionate imediat, asa cum Sectia pentru judecatori al carei membra sunt a facut-o in numeroase randuri, condamnand prin comunicate de presa afirmatii apreciate ca depasind limitele libertatii de exprimare, atunci cand data sedintelor nu permitea o reactie prompta”, a  scris judecatoarea Chis pe Facebook.

Dw asemenea, si ministrul Justitiei Stelian Ion, procurorul Florin Deac, procuroarea generala Gabriela Scutea si presedintele CSM Bogdan Mateescu ar fi votat pentru admiterea cererii de aparare a independentei Justitiei fata de afirmatiile lui Liviu Dragnea.

Judecatoarele Lia Savonea, Evelina Oprina, Margareta Tint, Simona Marcu si Mariana Ghena au votat impotriva, potrivit unor surse din CSM, citate de G4Media. Sefa Inaltei Curti, judecatoarea Corina Corbu, a votat secret si nu e clar ce optiune a exprimat.

”Daca votul nul era da, ar fi trecut cererea de aparare a independentei Justitiei”, au explicat surse din cadrul CSM.

Trei membri CSM, Codrut Olaru, George Solomon si Gabriela Baltag, au lipsit la sedinta de azi.

Joi, la iesirea din penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a declarat ca sentinta lui de condamnare a fost una politica.

„Eu ma consider detinut politic, pentru ca am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent in ultimele luni ca, la instanta, cand se va judec liberarea sa imi recunosc vinovatia, ceea ce nu am acceptat, pentru ca se dorea sa se valideze acest dosar politic. Cred ca judecatorii din Giurgiu au avut curaj. Au rezistat la presiuni, pentru ca la Tribunalul Bucuresti e destul de clar ce s-a intamplat”, a spus Liviu Dragnea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: