externe

„Grupul militar privat Redan”. Ce este si de ce adolescentii din Rusia si Ucraina au inceput sa organizeze lupte de strada

„Grupul militar privat Redan” este in centrul atentiei in Rusia si Ucraina in ultimele zile. Oamenii legii au prevenit o serie de lupte intre adolescenti din „clanuri dusmane” – asa-zisii „informali” si „ofnici”, scrie NewsMaker.

De unde a inceput totul?

Miscarea a aparut in Rusia. Primele altercatii intre adolescenti au avut loc pe 22 februarie intr-un centru comercial din Moscova. Conflictul a aparut intre doua grupuri rivale. Reprezentantii unuia dintre ei erau in jachete negre cu poza unui paianjen pe spate si cu par lung, ceilalti erau tunsi scurt si in trening.

Dupa cum s-a stabilit mai tarziu, bataia din acel centru comercial nu a fost singurul caz. In ultimele zile, mai multe grupuri de adolescenti au fost retinute in Rusia din cauza incaierarilor. Cei cu paianjeni pe spate se numesc „grupul militar privat Redan”, iar adversarii lor sunt „ofnic” (un grup de tineri, care cauta un motiv pentru a se bate)

Ce este „grupul militar privat Redan” si care este scopul sau

Reprezentantii Redan sustin ca nu se asociaza cu o companie militara privata: s-a optat pentru pentru un nume „scandalos”. A doua parte a numelui este elocventa. In benzile desenate japoneze Hunter x Hunter, unul dintre personajele principale se numeste Genei Redan si este liderul unei bande numite Paianjeni. Se pare ca acesta este simbolul pe care il copiaza „redanii”.

Reprezentantii grupului sunt iubitorii de anime – celebrele desene animate japoneze. „Redanii” sustin ca miscarea lor „a crescut” si „s-a maturizat” pe parcursul unei perioada lungi de timp, iar motivul aparitiei sale au fost „atacurile constante ale ‘ofnicilor’ asupra „informalilor”.

„Ofnicii” sunt un grup cu comportament agresiv care cauta motive sa se bata. De regula „informalii” devin victime. Se crede ca grupul „ofnicilor” este format din ultrasi care, dupa meciuri, au avut incaierari cu fanii echipelor adverse.

Potrivit „redanilor”, din cauza atacurilor frecvente din partea „ofnicilor”, „informalii” au inceput sa se organizeze pentru a riposta si pentru a „pune capat agresiunii si batailor”.

Ce masuri se iau in privinta acestui fenomen in Rusia

Conform datelor colectate de Doxa, numai in perioada 24-26 februarie la Moscova, Sankt Petersburg, Kazan, Novosibirsk si Rostov-pe-Don, fortele de securitate au retinut peste 500 de persoane. Cifra reala poate fi mai mare: arestari au fost raportate si in alte orase mari, de exemplu, in Tula.

„Grupul militar privat Redan” deja a atras atentia sefului Comitetului de Investigatii al Rusiei, Alexandru Bastrikin, care a ordonat sa fie verificate toate bataile dintre adolescenti in spatiile publice.

Chiar si secretarul de presa al presedintelui Federatiei Ruse, Dmitri Peskov, a confirmat ca Kremlinul „a observat” acest fenomen, care „nu invata nimic bun tineretul”.

Ce cred ucrainenii despre bataile intre adolescenti?

Astfel de batai au avut loc recent in Vinita, Ivano-Frankivsk, Lvov, Lutsk, Jitomir, Harkov si alte orase. Oamenii legii au prevenit o serie de lupte care erau planificate sa fie organizate de minori. Organele de drept din Ucraina considera ca fenomenul este un proiect al FSB.

Cu toate acestea, reprezentantii grupurilor de adolescenti nu sunt de acord cu acest lucru. Raspunzand acuzatiilor privind operatiunile psihologice rusesti, acestia spun ca „nimeni nu a oferit nimic intentionat nimanui”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

17 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

17 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

17 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

7 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

17 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

17 ore ago