Gusa, amendat zdravan pentru propaganda pro-Kremlin. CNA: „Cristoiu sustine diversiuni si conspiratii”. Furios, Gusa anunta ca vrea sa-si suspende emisiunea de la Gold FM

politica

Postul  Gold FM, controlat de Cozmin Gusa, a fost amendat cu 50.000 de lei de DNA pentru „propaganda rusa”. Gusa a sustinut in emisiunile sale ca „in Ucraina nu e o invazie, nu e un razboi”.

Prin vocile unor invitati si moderatori, printre care ii enumeram pe Cozmin Gusa, Adrian Severin, Petru Romosan si Ion Cristoiu, postul de radio a atins o serie de teme de propaganda rusa, scrie Pagina de Media. „Sunt emisiuni in care s-a facut propaganda rusa si in care, daca ar fi vorbit domnul Putin in emisiune nu ar fi fost propaganda rusa mai prezenta decat a fost. Ar putea sa se cheme nu Gold FM ci Kremlin FM“, a punctat Dorina Rusu.

Dorina Rusu, membru CNA, a enumerat ideile promovate de postul lui Gusa:

In Ucraina nu e o invazie, nu e un razboi

Ucraina e un stat inventat, format prin raft teritorial

Romania nu are nicio treaba cu ce se intampla acolo. Nu e razboiul nostru.

Zelensky e finantat de un miliardar nazist

E o intelegere subterana intre SUA si Rusia

Occidentul e de vina

„Sa stii ca eu asta cred, ca este un razboi inventat, care face mai mult folos pe moment Americii decat Rusiei. (…) Castiga timp, Bogdane! Situatia din America nu este una fericita, din nefericire pentru noi. (…)

Astazi incercam o clarificare, atentie, in conditiile in care nu este razboi. Va spun inca o data, nu este razboi. Este o reasezare militara in urma unor amenintari reciproce in Rusia si Ucraina, da. L-am auzit si ieri, l-am auzit si alaltaieri pe Zelenski amenintand Rusia, vorbind despre capacitatea militara a sa. Rusia nu poate sa suporte asa ceva si a trecut la aceste reasezari militare, atentie, in zona Donbas”, a sustinut Gusa in emisiunile sale la Gold FM.

„Eu nu cred ca prin ceea ce s-a intamplat avem un razboi Avem o operatiune militara pe un anumit front dintr-un razboi care este preexistent si care nu este razboiul ucrainean este un razboi global”, a spus si Severin.

Valentin Jucan, membru CNA, a explicat cum manipuleaza postul lui Gusa.

„Avem de-a face cu tehnici de manual cu ajutorul carora falsul e transformat in adevar si mitul in realitate. Din start, in opinia mea, se face un amestec clar si voit intre afirmatii si opinii. In majoritatea enunturilor si a tezelor din aceste rapoarte e vorba despre afirmatii. Mai avem de-a face cu tehnica de argumentare a unei afirmatii prin apel la propria competenta. Va reamintensc modul in care domnul Cristoiu, in lungile sale interlocutiuni neintrerupte, spune: ‘Crede-ma ca stiu eu’, ‘Iti spun eu’ – au scopul de a transforma falsul in adevar.

Iar aceasta tehnica vine in scopul teoriilor conspiratiei pe care dansul le sustine pe post: contesta faptul ca e o invazie, sunt doar niste lovituri punctuale, spune ca el chiar se pricepe, Ucraina a devenit un fel de maidanez folosit de forte occidentale si ceea ce se intampla nu are legatura cu Romania si Polonia.

Cristoiu sustine diversiuni si conspiratii.

O alta supozitie e ca intre SUA si Rusia exista o intelegere, ca presa ii impinge pe cei doi la razboi, totul incadrandu-se in ideea de dezinformare a publicului. Realitatea din teren e negata – rusii au tintit strict obiective pentru a decapacita Ucraina. In rest, tot ceea ce vedem noi acum e un spectacol de sunet si lumini. (…)

Severin valideaza ideea ca acest razboi e o normalitate si face parte din dreptul international: ‘Pacea nu e neaparat lipsa razboiului. Si razboiul nu inseamna orice operatiune militara.’  De fapt, noi asistem la aplicarea unui drept international, asta e ceea ce se sustine.

Se apeleaza la premisa simteriei in situatii care sunt total asimetrice. (…) Se continua cu falsa idee ca Occidentul e de vina. Cam toate discutiile pornesc de la mitul ca Occidentul, dupa destramarea URSS, a promis rusilor ca Ucraina nu va intra in NATO. Nici vorba despre asa ceva. Acest mit este propagat.

Ideea de falsa dihotomie – vai de capul politicienilor nostri, ce ar fi facut ai nostri, in comparatie cu Putin care e un om de forta? Toate tin de dezinformare si de propaganda de la Kremlin“, a exolicat Jucan.

Mircea Toma, membru CNA: „Mesajul este simplu: Putin are dreptate, iar romanii trebuie sa stea cuminti sa nu-l supere. Toate criticile au fost indreptate spre Ucraina.

Cozmin Gusa a reactionat furios pe Facebook. El  a amenintat ca-si suspenda emisiunea „Ce-i in Gusa si-n capusa!” daca CNA nu isi reconsidera pozitia.

„CNA executa GOLD FM: amenda de 50 000 de RON pentru… nimic! Iau in considerare sa-mi suspend emisiunea daca nu se revine asupra deciziei, dar sa-i si actionez in justitie pe membri CNA, penal si civil“, a scris el pe Facebook.

„Sunt emisiuni in care s-au folosit argumentatii de catre oameni cu mai multe facultati. Pun in pericol afacerea fiului meu, prima lui afacere din viata”, s-a plans Gusa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: