Gusa anunta ca Tudorel si Dragnea si-au luat o mare teapa cu concursul pentru DNA. Cum incearca „vicleanul” Tudorel sa schimbe jocul

analize

Consultantul Cozmin Gusa considera ca procedura derulata acum de Tudorel Toader pentru ocuparea functiei de sef al DNA reprezinta „mimarea unei competitii”. „Au dat drumul competitiei si nu stiu ce sa faca, deja Tudorel Toader s-a scapat, a intrat prin telefon pe la televiziuni prietene si a anuntat, ceea ce insemna ca ne si putem astepta, ca practic aceasta competitie va fi de forma”, spune Gusa.

„Pentru noi toti, DNA, chiar cu excesele pe care care le-a comis si le-am mentionat deseori, inseamna normalitate. Romania a fost devalizata, dupa 1989, intr-un mod grobian si aceasta institutie si-a castigat respectul public pentru ca romanii au inteles ca aceasta tara a fost furata, taxele noastre au fost furate prin fel de fel de inginerii financiare, facute de oamenii de afaceri cu complicitatea politicienilor si ca aceasta entitate a sistemului din Justitie a actionat si le-a tinut piept. Sigur, se intampla si greseli, exista si excese, dar noi, ca sa ne pastram cat de cat coloana vertebrala ca si cetateni, avem nevoie de acest DNA, nu putem sa asistam pasivi la actiunile ostile ale baronilor de orice culoare”, a afirmat Gusa la Realitatea TV.

„Azi vedem mimarea unei competitii, din punct de vedere al lui Toader si Dragnea, care i-a pus in incurcatura, pentru ca au dat drumul competitiei si nu stiu ce sa faca, deja Tudorel Toader s-a scapat, a intrat prin telefon pe la televiziuni prietene si a anuntat, ceea ce insemna ca ne si putem astepta, ca practic aceasta competitie va fi de forma. Nu stim daca va fi de forma, daca asta gandeste Tudorel Toader sau asta este strategia lor, pentru ca, daca este sa-i gasim o insusire lui Tudorel Toader, aceasta este viclenia”, a subliniat Gusa.

„Propunerile de candidaturi sunt bune, nu sunt, asa cum ne-am fi astepat, niste oameni pogorati din tolba lui Dragnea. Si eu pariez ca Dragnea nu va interveni in acest joc si, la cat de gaurit nici nu cred ca poate, ceea ce este o veste buna pentru Romania. Dar daca Tudorel Toader va tergiversa, tot jocul lor, apropos de falsele acuzatii catre toata lumea, de excesele din Justitie, nu va mai fi credibil, pentru ca dansii au insistat foarte mult sa o dea la o parte pe Laura Codruta Kovesi, vorbind despre urgentele din acest sistem al DNA si, in mintea lor, de excesele care s-au produs acolo.

Daca tergiverseaza, acest joc al lor devine necredibil, pentru ca nu mai vedem unde este urgenta, dar nu se vor sfii, pentru ca au posibilitaea sa manipuleze prin mass media, din punctul lor de vede au suficiente televiziuni si site-uri care se fac de rusine, le canta in struna, exact ca lautarii, contra unor sume de bani, mai mici sau mai mari, asa ca pot rezolva problema, spunand ca cei patru candidati pentru sefia DNA nu se califica.

Daca ar fi sa fac un clasament al sanselor pentru sefia DNA, unul realist, trecand peste ipoteza ca Tudorel Toader sa tergiverseze, probabil pe primele locuri ar fi Lazar sau Iacob, pe urmatorul Grecu si pe ultimul Mirica, tocmai din perspectiva istoriei ei cu L.C. Kovesi, dar si a celei povesti cu ‘doi si un sfert’ si un dosar prin care o intreaga entitate a serviciului secret al Ministerului de Interne a fost decapitata fara sa aflam niciodata finalul si cauzele”, a mai comentat Cozmin Gusa.

Comentarii: