Guvernarea prin bascalie. Cand scapam de mistourile lui Victor Ponta?

opinii

A tacut o perioada. Si-a bagat putin capul prin nisipurile din Dubai cat sa treaca urgia, acum iata-l inapoi, tot mai vivace si spurcat la gura.

“Dle Iohannis, fiti cuminte, ca la mine in birou. Cand ati fost la mine in birou erati foarte umil si respectuos”. Mai tineti minte trufia cu care se ratoia Victor Ponta la contracandidatul sau in prima dezbatere TV dintre prezidentiabili? Nu i-a trecut, cu toate ca s-a straduit dupa infrangerea rusinoasa din alegeri sa-si recompuna o alta infatisare. Vedem iar, pe vreme ce trece, ca prinde din nou tot mai mult aplomb. Pana la urma, cat timp putea sa-l tina aceasta haina cu “Romania normala”, subtilizata de la Iohannis? Era evident ca il cam strange, il jeneaza prin partile sensibile, nu-l lasa sa se desfasoare.

Pe pagina sa de Facebook are un cover cu “2015, inceput de normalitate”. Ce normalitate o fi aia in care isi catalogheaza adversarii politici drept “prosti”, cum a facut acum o saptamana, numai Victor Ponta cel cu birou de umilit invitatii ar putea sa raspunda. Acel Victor Ponta care, iata, s-a intors, cu vechiul lui costum de glumet arogant in fruntea statului.

“Azi in Parlament se discuta despre strategia nationala, despre noul sef al Serviciului Roman de Informatii si, daca schimbam axa de la Londra-Washington in Berlin-Washington, atunci, dat fiind ca e la moda, as propune sa facem Roma-Washington”, s-a amuzat astazi premierul, de unul singur, la o ceremonie oficiala de la Ambasada Italiei.

Cu siguranta ca nu pentru asta l-au invitat diplomatii italieni, ca sa se foloseasca de tara lor pentru a face mistouri pe seama adversarilor sai politici, dar putea Victor Ponta sa se mai abtina? Gata, au trecut deja trei luni, nu mai rezista, camerele de televiziune erau atat de imbietoare… Prea multa suferinta, prea a fost tinut mult in desert, a venit timpul sa fie iar el. Si ce daca era intr-un mediu diplomatic, unde se cere decenta si prestanta, pana la urma nu suntem colonie.

Nu stiu cati dintre oamenii din tara asta, cei anormali desigur, caci am vazut cine sunt normalii, mai au rezistenta de a suporta un nou val de invective si bascalii, acest binecunoscut comportament in care premierul Romaniei a excelat. Ce alegeri ar trebui sa mai facem acum, caci alta solutie nu este pana in 2016, ca liderul PSD sa-si mai ia o vacanta de tratament prin Dubai? O alta sansa de a mai respira putina normalitate adevarata in viitorul apropiat nu se intrevede.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: