Guvernul a adoptat „revolutia fiscala”, ignorand toate avertismentele. SNFP anunta ca salariile se vor diminua cu 25% de la 1 ianuarie

news

Toate modificarile fiscale anuntate de PSD au fost aprobate prin ordonanta de urgenta de Guvernul Tudose. Reprezentantii Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) au transmis, miercuri, ca ”revolutia fiscala” va diminua cu 25 % veniturile angajatilor de la 1 ianuarie 2018 prin transferul contributiilor, motiv pentru care functionarii publici ”se vor alatura tuturor actiunilor de protest organizate de confederatiile sindicale”.

Liderii SNFP critica, miercuri, taiera veniturilor angajatilor cu 25% de la 1 ianuarie 2018, prin transferul contributiilor de la angajat catre angajator.

”Parlamentul Romaniei a decis, prin legea salarizarii, ca functionarii publici si personalul contractual sa beneficeze de la 1 ianuarie 2018 de «o majorare a cuntumului brut al salariilor de baza cu 25% si al cuantumului brut al sporurilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul lunar brut». Guvernul, prin «revolutia fiscala» ce urmeaza sa o aplice, taie aceste majorari prin transferul obligatiei platii contributiilor din sarcina angajatorului in sarcina angajatului”, sustin liderii SNFP, intr-un comunicat de presa.

De aceea, functionarii publici din Romania ”se vor alatura tuturor actiunilor de protest organizate de confederatiile sindicale”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: