politica

Guvernul de infractori si analfabeti tine coada pe sus. Acuzatii obraznice la adresa comisarului Gunther Oettinger

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat, miercuri seara, dupa ce Comisarul european pentru Buget Gunther Oettinger a sugerat ca Romania, Ungaria, Polonia si Italia doresc slabirea proiectului european, ca ”Romania a fost si ramane unul dintre cele mai pro-europene state din Uniunea Europeana”. ”Asiguram partenerii nostri europeni ca aceasta pozitie a Romaniei nu s-a schimbat si ca suntem pregatiti pentru a prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene”, spune Melescanu.

Ministrul Teodor Melescanu a postat, miercuri seara, un mesaj pe pagina de Facebook in care afirma ca ”Romania a fost si ramane unul dintre cele mai pro-europene state din Uniunea Europeana”, iar integrarea europeana si euro-atlantica sunt ”un proiect de tara sprijinit de toate fortele politice si de intreaga societate romaneasca”.

”In cei mai bine de 10 ani care au trecut de la aderarea la Uniunea Europeana, Romania a dovedit entuziasm si un sprijin continuu si neechivoc pentru o Uniune puternica, stabila si prospera. Asiguram partenerii nostri europeni ca aceasta pozitie a Romaniei nu s-a schimbat si ca suntem pregatiti pentru a prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene ferm constienti de responsabilitatea pe care o avem si dornici sa demonstram ca Europa poate fi si mai puternica decat este astazi”, a scris Melescanu.

Acesta si-a exprimat regretul ca Gunther Oettinger, Comisarul european pentru Buget, a sugerat ca Romania face parte dintre statele care doresc slabirea proiectului european.

”Ne exprimam regretul ca un membru al executivului european cu atata experienta, precum domnul Gunther Oettinger, face declaratii fara o acoperire bazata pe realitate. Ii reamintim domnului Oettinger ca nu este normal ca un comisar european sa acuze state membre ale UE fara o documentare prealabila serioasa. Afirmatiile publice facute de domnul comisar Oettinger promoveaza linii de discurs care contravin atitudinii constructive si echilibrate pe care ar trebui sa o aiba un comisar european in raport cu un stat membru cu drepturi depline”, a mai declarat Melescanu.

Acesta a precizat ca ”Romania ramane atasata valorilor si dezvoltarii organizatiei in care este membru cu drepturi depline si egale”.

Gunther Oettinger, Comisarul european pentru Buget, a sugerat ca Romania, Ungaria, Polonia si Italia doresc slabirea proiectului european, care s-ar afla „in pericol de moarte”, scrie Politico.

Oettinger a declarat ca aprobarea rapida a viitorului buget pe termen lung al UE de catre liderii nationali si Parlamentul European ar demonstra ca Europa inca este capabila sa actioneze in fata unor astfel de provocari.

„Din punctul meu de vedere, proiectul este in pericol de moarte. Unii din Europa doresc sa il slabeasca sau chiar sa il distruga – Polonia, Ungaria, Romania si guvernul Italiei”, a declarat Oettinger la un eveniment organizat la Bruxelles de Asociatia Federala a Serviciilor de Ajutor Social din Germania.

El a adaugat ca Uniunea Europeana se afla in pericol din cauza autocratilor care se folosesc de razboaiele comerciale si de agresiune si a facut referire la presedintele rus, Vladimir Putin, la omologul sau turc, Tayyip Erdogan si la „chinezii destepti”.

Oettinger a precizat ca guvernul Germaniei nu arata destul entuziasm fata de UE, mai ales cand vine vorba de buget. El a afirmat ca ministrul Finantelor, social-democrat Olaf Scholz, „este si mai strict in acest sens” decat predecesorul sau conservator, Wolfgang Schauble.
Comisarul a remarcat ca primul capitol in acordul coalitiei aflata la guvernare in Germania are ca titlu „un nou inceput pentru Europa.”

„Nu vad nimic din acest lucru in dezbaterile actuale de la Berlin. Absolut nimic”, a declarat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

O oră ago

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

5 ore ago

„Rusia nu are planuri de a cuceri Harkovul”, sustine Putin: „Vrem sa cream o zona tampon pentru a proteja Belgorodul”

Rusia nu intentioneaza, acum, sa cucereasca Harkovul din nord-estul Ucrainei, a declarat vineri presedintele rus…

3 ore ago

„Cel mai mare ochi de pe cer”: Marea Britanie a inceput lucrarile la cel mai mare telescop din lume, acesta va putea cauta planete locuibile – Video

Marea Britanie este pregatita sa construiasca cel mai mare telescop optic terestru din lume: Extremely…

3 ore ago

AUR se lauda cu faptul ca procurorii DNA i-ar fi deschis dosar penal lui Nicusor Dan: „S-a inceput urmarirea penala in urma plangerii noastre”

Mihai Enache, candidatul AUR la Primaria Capitalei, a afirmat vineri ca procurorii DNA au inceput…

3 ore ago

Un val de „caldura imposibila” a lovit Filipine in aprilie. Oamenii de stiinta avertizeaza ca urmeaza si mai rau

Valul de caldura record care a parjolit Filipinele in aprilie ar fi fost imposibil fara…

3 ore ago