politica

Presedintele Iohannis, replica pe masura dupa ce Dancila i-a refuzat invitatia. A trimis doi consilieri sa se intalneasca cu Teodorovici si Toader

Klaus Iohannis nu i-a primit pe ministrii veniti sa discute despre rectificarea bugetara. Ministrul de Finante si ministrul Justitiei au fost primiti la Cotroceni de catre doi consilieri ai presedintelui. Mai precis, Eugen Teodorovici si Tudorel Toader discuta acum cu Mihaela Ciochina, consilier prezidential – Departamentul Legislativ, si Cosmin Marinescu, consilier prezidential – Departamentul Politici Economice si Sociale.

Premierul se afla insa incepand de joi intr-o vizita de doua zile in Spania, iar ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a anuntat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca, impreuna cu ministrul Justitiei, va merge la Palatul Cotroceni pentru a raspunde intrebarilor sefului statului.

Intalnirea nu figureaza nici pe agenda presedintelui Iohannis, nici in programul celor doi ministri.

Seful statului a adresat invitatia la consultari premierului Dancila miercuri, inaintea sedintei de Guvern in care Guvernul urma sa adopte rectificarea bugetara si in conditiile in care, cu o zi in urma, presedintele suspendase sedinta CSAT in care urma sa fie avizat proiectul de rectificare, solicitand un nou proiect. Rectificarea bugetara a fost aprobata prin Ordonanta de Urgenta, fara avizul CSAT, fiind invocate decizii ale Curtii Constitutionale conform carora doar solicitarea vizului este obligatorie nu si existenta lui. OUG privind rectificarea bugetara si inca una privind rectificarea bugetului asigurarilor sociale nu au fost inca publicate in Monitorul Oficial, desi un act normativ similar, de modificare a Legii CSM, aprobat in sedinta de Guvern, a aparut in MO miercuri.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului Romaniei, doamna Vasilica -Viorica Dancila, prin care o invita pentru consultari, la Palatul Cotroceni, in data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, in temeiul dispozitiilor art. 80 si ale art. 86 din Constitutie, avand in vedere opiniile exprimate de Guvern in legatura cu necesitatea rectificarii bugetului de stat pe anul 2018. Consultarile vizeaza clarificarea unor aspecte care tin de rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita. La aceasta intalnire au fost invitati si ministrii de resort”, a transmis miercuri Administratia Prezidentiala.

La inceputul sedintei de Guvern, premierul Viorica Dancila a declarat ca Executivul va adopta rectificarea bugetara, precizand ca a fost indeplinita obligatia de a cere avizul CSAT. De asemenea, ea a anuntat ca joi si vineri va face o vizita in Spania, fara a se referi insa la invitatia transmisa de presedinte.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un algerian disparut in anii 1990, gasit viu in pivnita unui vecin dupa 27 de ani

Un barbat din Algeria a fost gasit in viata in pivnita vecinului sau, dupa ce…

18 minute ago

Protest in Peru dupa ce guvernul a asociat transsexualitatea cu o tulburare mintala

Membri ai unor grupuri LGBTQ au manifestat, vineri, in fata Ministerului Sanatatii din Peru, dupa…

3 ore ago

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

34 de minute ago

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

O oră ago

Propunere soc: Donald Trump solicita ca lui Joe Biden sa i se faca testul anti-drog inainte de prima dezbatere prezidentiala

Donald Trump a cerut vineri ca Joe Biden sa fie testat antidrog inainte de cele…

29 de minute ago