Guvernul Grindeanu revine fara Grindeanu. Shhaideh, Carmen Dan si Olguta Vasilescu si-au retras demisiile. Shhaideh are explicatii ridicole

politica

Cel putin trei ministri, Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguta Vasilescu, au trimis la Guvern cereri de retragere a demisiilor depuse saptamana trecuta. In cererea sa, Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, arata ca isi retrage demisia spunand ca aceasta a fost doar „o forma de protest”.

„Demisia subsemnatei a fost o demisie deliberata, fiind o forma de protest si in acest sens consider ca vacantarea functiei de membru al Guvernului intervine doar de la acest moment, prin publicarea Motiunii de Cenzura in Monitorul Oficial in conditiile art. 113 coroborat cu prevederile alin. (2) ale art. 110 din Constitutie”, se arata in cererea depusa de Sevil Shhaideh.

sevil

UPDATE Alti ministri care si-au retras demisiile: Mihai Tudose (PSD), ministrul economiei, Ana Birchall, ministrul pentru afaceri europene, Andreea Pastarnac (PSD), ministrul romanilor de pretutindeni, si Toma Petcu (ALDE), ministrul energiei. In continuare, ar putea si alti ministri sa-si retraga demisiile.

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, atrage atentia ca decizia ministrilor de a-si retrage demisiile din Cabinetul Grindeanu este ridicola. El spune ca acestia se fac de ras „pe vecie”.

„STOP – nu s-au facut de ras destul ministrii care au votat cu bilele la vedere motiunea de cenzura impotriva Guvernului din care faceau parte??

Nu s-au facut destul de ras ministrii care au ascultat cuminti si au aprobat Raportul Dragnea – Valcov care spunea ca sunt toti niste incapabili catastrofali ???

Nu se fac destul de ras ministrii care acum stau lipiti de Liviu Dragnea sa ii puna in viitorul Guvern la loc in pozitiile in care Raportul spunea ca nu au facut nimic?

Mai trebuie sa ii facem de ras chiar pe vecie punandu-i sa isi retraga demisiile si sa revina intr-un guvern demis chiar cu voturile lor – desi Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar ca sunt ‘irevocabile’?!?!/- fac precizarea ca au fost anuntate public, prezentate in scris primului ministru si ‘s-a luat act de depunerea lor’ de catre fostul Secretar General Busuioc – ghinion)

Atata neseriozitate si incompetenta e greu de gasit ….”, a scris Ponta pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: