politica

„Guvernul ne insulta pur si simplu inteligenta”. Liderii PSD anunta ca sesizeaza CCR cu privire la proiectul privind sistemul judiciar

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat joi ca va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la proiectul privind sistemul judiciar pe care Guvernul si-a angajat raspunderea.

„Imi pare rau ca la nivelul liderilor de grup nu s-a gasit o solutie in asa fel incat sa putem sa avem si interventii politice dupa fiecare proiect prezentat de premier.(…) Referitor la primul proiect de lege pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, vom sesiza Curtea Constitutionala pe acest aspect, faptul ca nu putea veni Guvernul cu asumare de raspundere pe o lege aflata in dezbatere parlamentara. (…) INM nu are nicio legatura cu buna functionare a sistemului judiciar in ziua de azi, pentru ca se refera la perioada de pregatire a magistratilor”, a spus Cazanciuc la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca exista o decizie a Curtii Constitutionale din 2009 care spune ca Guvernul isi poate asuma raspunderea daca procedura parlamentara este blocata si daca este imperios necesar pentru a intra in vigoare rapid anumite masuri.

„Sub nicio forma nu era imperios necesara aceasta asumare pe INM, pentru ca in momentul de fata procedura este in curs de derulare. Practic, Guvernul vine astazi si ne insulta pur si simplu inteligenta spunand ca isi asuma raspunderea, practic, vine cu o ordonanta de urgenta in ciuda referendumului romanilor, care au fost impotriva lipsei de transparenta, a lipsei de dialog. Asumarea raspunderii este mai rea decat ordonanta de urgenta, pentru ca la ordonanta de urgenta vine ulterior o lege si o dezbatere in Parlament. Dupa cum vedeti, astazi nici macar o discutie politica nu a avut loc, pur si simplu fug de orice forma de dezbatere”, a mentionat Cazanciuc.

Marcle Ciolacu a confirmat sesizarea CCR.

„Proiectele sunt foarte inainte in Parlament, e posibil ca saptamana viitoare sa fie la votul final. Consideram ca este un conflict juridic de natura constitutionala”, a declarat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mircea Geoana, atac direct la Ciolacu: „Atunci cand liderii de azi ai tarii se exprima in limba romana, ai senzatia ca iti vorbeste corigentul clasei”

Mircea Geoana, potential candidat la presedintie, sustine ca Romania este condusa de o generatie politica…

26 de minute ago

Germania va achizitiona din Statele Unite trei sisteme de rachete HIMARS pentru a le dona Ucrainei

Ministrul german al apararii, Boris Pistorius, a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze trei lansatoare pentru…

2 ore ago

Starea de sanatate a actorului Florin Piersic este „usor imbunatatita”, anunta Spitalul de Ortopedie „Foisor”

Starea de sanatate a actorului Florin Piersic este usor imbunatatita, cu o evolutie lent favorabila,…

O oră ago

Utilizarea combustibililor fosili a scazut la un nivel record, in aprilie, in Uniunea Europeana. O treime din energia UE a venit de la fotovoltaice si eoliene

Scaderea productiei de energie electrica cu combustibili fosili a fost determinata de cresterea eoliana si…

2 ore ago