Guvernul PSD-ALDE masacreaza o masura implementata de Ciolos: „Hai sa ne mobilizam impreuna, pana nu e prea tarziu!”

news

Ministerul Apelor si Padurilor a pus gand rau sistemului Inspectorul Padurii si Guvernul PSD-ALDE vrea sa dea o mana de ajutor taietorilor ilegali de lemne.

Fara Inspectorul Padurii, aplicatie lansata in timpul Guvernului Ciolos, vom pierde accesul la cea mai eficienta metoda prin care ne puteam implica pentru prevenirea taierilor ilegale de padure.

„In prezent, cetatenii au acces la 2 unelte de monitorizare a transporturilor de lemn din Romania denumite Inspectorul Padurii: aplicatia de mobil si pagina web.

Aplicatia este folosita cu precadere de catre publicul larg (60.000 de instalari). In doar cateva luni de la lansare, cu ajutorul ei au fost identificate aproape jumatate din cele 9.444 de cazuri de taiere ilegala la nivel national.

Site-ul inspectorulpadurii.ro este folosit indeosebi de catre jurnalistii de investigatie care au adus dovezi certe [2] privind exploatarea ilegala a padurilor Romaniei.

Primele amputari ale functionalitatilor Inspectorul Padurii au avut deja loc.

In ultimele luni a disparut de pe site posibilitatea de a verifica coordonatele GPS ale camioanelor. Apoi, perioada de timp in care se putea verifica un transport de lemn a fost redusa la 3 zile.

Acum, inspectorulpadurii.ro nu va mai fi intretinut deloc. Imaginile satelitare nu vor mai fi incarcate. Cu alte cuvinte, el devine inutil. Scuza oficiala: neintelegerile ministerului cu firma dezvoltatoare.

Hai sa ne mobilizam impreuna, pana nu e prea tarziu, pentru a preveni luarea unei decizii dicretionare si pentru a apara dreptul nostru de a ne proteja padurile.”, se arata intr-o petitie de-clic si Agent Green.

Si Cornel Zainea, deputat USR, atrage atentia ca PSD ajuta taietorii ilegali de lemne.

„E ciudat ce se intampla la Ministerul Apelor si Padurilor, unde mama Radarului Padurilor se ocupa aceste zile de tranformarea aplicatiei in ceva nefolositor.

Dupa modificarea legii contraventiilor silvice, acesta e pasul 2 din planul PSD de a-i ajuta pe cei care taie lemn ilegal”, scrie Zainea pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: