Guvernul PSD nu a lasat suficienti bani pentru plata pensiilor. Iohannis, anunt privind starea economiei

politica

Presedintele Klaus Iohannis a oferit, marti, explicatii in legatura cu depasirea deficitului bugetar. Iohannis s-a intalnit, luni cu premierul Orban si cu ministrul Citu.

Principalele declaratii:

– Ieri am avut o discutie asezata cu premierul si cu ministrul Finantelor. Mi-au prezentat cateva date, in special in legatura cu rectificarea bugetara. Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt mai complexe. Situatia este cea care este, deficitul va trece de 4%.

– Este la fel de clar ca anumite cheltuieli trebuie facute. Pentru pensii nu au fost prevazuti suficienti bani, trebuie facuta o rectificare. Si in alte domenii nu s-au facut de multa vreme plati, nu s-au onorat contracte, este inadmisibil.

– Rectificarea este obligatorie, cresterea salariului minim este o necesitate si se va realiza.

– Alegerile anticipate sunt o solutie buna, insa acum este prea deverem sa ne exprimam asupra unui termne, Au loc reasezari si in partidele politice, voi relua discutiile cu liderii politici

– Cu certitudine trebuie ca romanii din Diaspora sa fie mai bine reprezentati in Parlament. Voi avea discutii cu liderii politici pentru a creste numarul parlamentarilor care reprezinta Diaspora

– Maine la CSAT vom transa problema de la Statul Major al Armatei, sa mergem inainte cu o echipa performanta

– Doamna Dancila m-a sunat ieri pe la pranz, am vorbit, m-a felicitat

– Va fi un mandat mult mai intens si cu rezultate mai semnificative

Comentarii: