Guvernul Romaniei restabileste relatiile stranse cu UE si Comisia Europeana. Orban ii pune pe ministri sa se vada cat mai des cu comisarii UE

politica

Premierul Ludovic Orban le-a solicitat joi ministrilor o prezenta activa la toate reuniunile care vor avea loc la nivelul Consiliului Uniunii Europene si a anuntat ca, in perioada urmatoare, va efectua o vizita la Bruxelles unde se va intalni cu mai multi oficiali europeni.

„Va solicit o prezenta activa la toate reuniunile care vor avea loc la nivelul Consiliului Uniunii Europene, cu formatiunile Consiliului Uniunii Europene din care faceti parte. De asemenea, va solicit o legatura cat mai serioasa de colaborare, de informare reciproca, cu noii comisari europeni din Comisia Europeana.

In ceea ce ma priveste, mi-am trecut printre prioritati o deplasare la Bruxelles pentru a avea intalniri cu presedintele Comisiei Europene, cu presedintele Consiliului European, cu presedintele Parlamentului European si cu cativa comisari europeni importanti.

Suntem un guvern proeuropean, un guvern care intelege foarte bine statutul pe care il are Romania de membru al UE. Obligatia noastra este de a servi cat mai bine interesele cetatenilor, de a fi activi in toate deciziile care se iau la nivel european”, a declarat premierul, la inceputul sedintei de Guvern.

Mai mult despre: ,


Comentarii: