Guvernul taxeaza la sange micii intreprinzatori privati, dar creste salariile la Metrorex – angajatii de aici vor castiga, in medie, 7.490 de lei net incepand de la 1 noiembrie

news

Metrorex, salarii marite, greva, CFR, taxe, privati

Incepand cu luna noiembrie, salariul mediu la Metrorex va creste la 7.400 de lei pe luna. Cresterea vine pe fondul unor masuri anti-criza fara precedent, care vor afecta, apreciaza specialistii, in special micii intreprinzatori si antreprenori si companiile mici si mijlocii. 

In schimb, veniturile angajatilor din cadrul Metrorex, companie aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, vor inregistra o crestere de aproximativ 13%, spre deosebire de cele ale lucratorilor din CFR, marginalizati si ignorati de autoritati.

La finalul saptamanii trecute, lucratorii din structura CFR au facut o greva de doua ore. Zeci de mii de calatori au avut de suferit din cauza intarzierii trenurilor, insa acest lucru nu a miscat cu nimic pe responsabilii de la Transporturi. Greva angajatilor CFR a fost ignorata total de ministrul Sorin Grindeanu.

Nu acelasi lucru se intampla la Metrorex, unde sindicatul a fost condus ani buni de un membru PSD, Ion Radoi.

Salariul mediu brut al unui angajat din cadrul Metrorex este in prezent de 11.300 de lei, adica 6.628 de lei net. De la 1 noiembrie, dupa cresterea de 13%, salariul mediu brut va fi de 12.803 lei, iar cel mediu net de 7.490 de lei. Presedintele Consiliului de Administratiei al Metrorex, Mihai Barbu, a declarat ca noul Contract Colectiv de Munca a fost deja inregistrat la ITM. Pentru a ajunge la un consens, au avut loc 26 de intalniri cu sindicalistii Metrorex.

„Au avut loc 26 de runde de negocieri pe tema noului Contract Colectiv de Munca, si s-a ajuns la un consens, prin care si conducerea executiva si structura sindicala au cazut de acord asupra conditiilor pentru anul urmator”, a declarat Mihai Barbu.

Noul contract colectiv nu prevede doar cresteri salariale ci si o serie de bonificatii. Pe langa salarii majorate, lucratorii Metrorex vor beneficia si de bani pentru concedii ori bonuri de masa.

„Bineinteles, s-au discutat foarte multe lucruri. Contractul Colectiv de Munca nu contine doar majorarea salariala, ci si alte lucruri care trebuie reglate intre administratie si structura salariala, cum ar fi banii pentru concedii, sau bonurile de masa. Procentual, salariul creste cu 13%, incepand cu 1 noiembrie”, a mai declarat Mihai Barbu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: