externe

Hackerii rusi vizeaza partidele politice germane

Hackerii rusi au vizat mai multe partide politice germane pentru a fura date, a informat publicatia germana Der Spiegel, citand o analiza a firmei de securitate Mandiant, precum si o alerta a autoritatilor germane de securitate, transmite DW.

Mandiant a spus ca grupul de hackeri APT29, cunoscut si sub numele de „Cozy Bear”, a incercat sa pacaleasca „personalitati politice germane cheie” sa deschida un e-mail care continea o invitatie falsa la o cina gazduita de Uniunea Crestin Democrata (CDU, opozitie conservatoare).

Grupul ar fi folosit un nou tip de malware cunoscut sub numele de „Wineloader” pentru a efectua atacurile.

Grupul a efectuat mai multe atacuri asupra autoritatilor occidentale, potrivit Der Spiegel. In ianuarie, a reusit sa patrunda in conturile de e-mail ale unor angajati ai Microsoft.

Autoritatile internationale de spionaj cred ca grupul lucreaza la ordinele Serviciului de Informatii Externe (FSI), agentia de informatii externe a Rusiei.

O alerta de la Oficiul Federal pentru Securitatea Informatiei (BSI) din Germania a spus ca spionii cibernetici incercau sa obtina acces pe termen lung si sa extraga date de la partidele politice germane.

CDU a spus ca nu este prima data cand este tinta unor atacuri digitale. „Si in acest caz, am primit informatii foarte prompte despre atac. Nu a existat nicio cina oficiala a CDU pe 1 martie, evenimentul a fost fictiv”, a declarat partidul intr-un comunicat.

De ce au vizat hackerii rusi partidele politice germane?
BSI a declarat ca puterile straine sunt deosebit de interesate sa extraga informatii de la politicieni in contextul viitoarelor alegeri europene, care urmeaza sa aiba loc la inceputul lunii iunie. Analistul Mandiant Dan Black a spus ca Moscova urmareste sa submineze sprijinul european pentru Ucraina.

In ultima vreme, Germania a fost din ce in ce mai mult tinta eforturilor de spionaj. Marti, un soldat german a fost acuzat ca ar fi predat secretele obtinute in timpul activitatii sale catre serviciile de informatii ruse.

La inceputul acestei luni, presa rusa a publicat o conversatie interceptata in care ofiterii Bundeswehr au fost auziti discutand despre livrarile de arme catre Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

15 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

15 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

15 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

6 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

15 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

15 ore ago